Po dlouhé době čekání zde konečně máme první oficiální trailer na road movie komedii Drive-Away Dolls, o kterou se postaral jeden z legendárních bratrů Coenů. Podívat se na něj můžete výše. Jak už dlouho víme, hlavními protagonistkami se stanou Marian (Geraldine Viswanathan) a Jamie (Margaret Qualley). Zatímco divoká Jamie lituje toho, že se rozešla se svou přítelkyní, Marian se zas potřebuje trochu odvázat. V rámci toho se obě dvě rozhodnou, že se vydají na velkolepou cestu do Tallahassee na Floridě.

Z traileru ale vyjde najevo, že auto, které si zapůjčily, mělo původně připadnout někomu úplně jinému. A to je malér, protože v kufru auta se nachází jakýsi kufřík, po jehož obsahu jde skupinka nebezpečných chlapíků. Marian a Jamie se tak během své cesty pokusí z této situace vybruslit. Ale ideálně s oním kufříkem stále v rukách. 

O režii a scénář se postaral Ethan Coen, který nám v minulosti se svým bratrem Joelem nadělil parádní filmy jako Fargo (1996), The Big Lebowski (1998) a Tahle země není pro starý (2007). Nyní však už toto slavné bratrské duo pracuje odděleně.

Zcela původně se zdálo, že Ethan s filmovým světem skončil, přičemž se chtěl spíše věnovat psaním divadelních her. Následně si to ale evidentně rozmyslel, v rámci čehož se pak rozhodl vdechnout život filmu Drive-Away Dolls, jehož scénář vznikl už v roce 2005. Snímek napsal společně se svou ženou Tricií Cooke. Ta se v minulosti stala střihačkou pro slavné filmy obou bratrů jako The Big Lebowski, Bratříčku, kde jsi? (2000) a Muž, který nebyl (2001). O snímek se starají společnosti Focus Features a Working Title. 

Film svým stylem tak trochu připomíná snímek Thelma a Louise (1991) od Ridleyho Scotta, což se nám rozhodně zamlouvá. Celkově se ale zdá, že Drive-Away Dolls bude primárně v komediálním žánru, s nímž oba bratři mají také plno zkušeností. Proto doufáme, že nás čeká jaksepatří zábavná podívaná!

Joel Coen každopádně také nelení se sólo tvorbou, v roce 2021 představil světu působivý snímek The Tragedy of Macbeth, který pak zabojoval i na Oscarech.

V nadcházejícím filmu se každopádně ještě objeví Matt Damon, Perdo Pascal, Beanie Feldstein, Joey Slotnick, Bill Camp, Colman Domingo, Annie Gonzalez a Angelo Maldonado Jr.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 22. 9. 2023.