Jen si to zkuste představit. Zdál se vám sen, v němž se objevil úplně cizí člověk, kterého jste nikdy neviděli. A posléze toho člověka potkáte i ve skutečném světě. Přesně o tom bude vyprávět nadcházející mysteriózní komedie s prvky hororu jménem Dream Scenario, ve které se hlavní role ujal Nicolas Cage. Na snímek dohlíželo známé a i populární studio A24, tudíž jistou záruku kvality bychom tu již mít mohli. Na oficiální trailer se každopádně můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou celého bizarního příběhu se stává Paul Matthews (Cage), zcela normální učitel ve středních letech, který se snaží žít si prostým životem. Na to ale může rovnou zapomenout, protože už velice brzy bude jeho tvář znát doslova každá lidská bytost na celé planetě. 

Matthew se z nějakého nevysvětlitelného důvodu začne objevovat ve snech všech lidí. A rázem v jeho životě započne nová éra. Matthew se stane světoznámou celebritou, která je na sociálních sítích konstantně zahlcována zprávami a pozvánkami na rozhovory. Svou slávu si tak ze začátku bude patrně velice užívat, ale z traileru je zjevné, že ony nenadálé dobré časy nebudou trvat věčně.

Sny všech lidí, ve kterých Matthew vystupuje, se evidentně začnou měnit na děsivé noční můry. A rázem pro něho vše půjde od desíti k pěti. Lidé na něj přestanou pohlížet jako na nějakou fascinující věc, ale jako na monstrum, od kterého se chtějí držet co nejdál. Jak si s tím Matthew a jeho rodina poradí? 

O scénář a režii se postaral norský filmař Kristoffer Borgli, který světu minulý rok nadělil svůj celovečerní debut v podobě komedie Je mi z tebe špatně.

Kromě Cage se ve filmu objeví herci jako Michael Cera, Julianne Nicholson, Dylan Baker, Dylan Gelula, Kate Berlant, Tim Meadows, Sofia Banzhaf, Lily Gao, Marnie McPhail a Jennifer Wigmore.

V českých kinech se snímek objeví až 25. 1. 2024.