Nicolas Cage, který bude na začátku příštího roku slavit 60. narozeniny, se objeví v hlavní roli nadcházejícího filmu jménem Dream Scenario, o který se postaral norský filmař Kristoffer Borgli. A jelikož se jedná o projekt, kterému dalo své požehnání slavné a uznávané studio A24, mohlo by se jednat jaksepatří zajímavou podívanou. Film bude premiérovat na nadcházejícím filmovém festivale v Torontu, který začne krátce po začátku příštího měsíce, ovšem už také víme, kdy snímek zavítá i k širšímu publiku.

Snímek by měl v kinech premiérovat 10. 11. 2023, což znamená, že vyjde ve stejný den, kdy dorazí do amerických kinosálů také MCU novinka Marvels. O české premiéře zatím informace nemáme, ale je vcelku možné, že k nám dorazí taktéž ve výše uvedený den. V následujících týdnech bychom se tudíž mohli dočkat nějakého oficiální traileru, který nám prozradí detaily o samotné zápletce. 

O té se toho totiž stále příliš neví. Je už ale nějakou dobu známo, že Cage by si zde měl zahrát učitele ve středních letech, který získá mezinárodní slávu poté, co se objeví ve snech doslova každého člověka na světě. Věci pro něj však naberou temnější směr, když se tyto sny promění v noční můry.

Film byl zatím popisován jako mysteriózní a černá komedie, jsme tudíž velice zvědaví, co pro nás Borgli připravil tentokrát. Temnou podívanou přislibuje i účast skvělého hororového režiséra Ariho Astera (Děsivé dědictví, Slunovrat) a producenta Larse Knudsena, který dohlížel nejenom na výrobu dvou Asterových hororů, ale i třeba filmů Čarodějnice (2015) a Seveřan (2022) od Roberta Eggerse. Aster a Knudsen u filmu působí jako jedni z hlavních producentů. 

Filmař Kristoffer Borgli se postaral jak o režii, tak i o scénář. Minulý rok světu nadělil svůj celovečerní debut v podobě komedie Je mi z tebe špatně, který se v jeho rodném Norsku dočkal především pozitivních reakcí.

Kromě Cage si ve filmu dále zahrají hvězdy jako Michael Cera, Julianne Nicholson, Dylan Baker, Dylan Gelula, Kate Berlant, Tim Meadows, Sofia Banzhaf, Lily Gao, Marnie McPhail a Jennifer Wigmore.