Hulu už dalo divákům několikrát jasně najevo, že se nebojí odvážných témat. Mezi nové tituly, které na tuto oblíbenou streamovací platformu dorazí v říjnu, patří mimo jiné i limitovaná série Dopesick, jež zaznamenává vývoj a dopad uměle vyvolané opiátové epidemie ve Spojených státech. Dramatická minisérie s osmi epizodami byla inspirována stejnojmenným knižním bestsellerem New York Times z roku 2018, jehož autorkou je novinářka Beth Macy, která se pod nadcházejícím televizním projektem podepsala rovněž jako výkonná producentka.

Oficiální upoutávka diváky zavádí do epicentra národního dramatu, který se odehrává po více než dvě desetiletí. Děj sleduje vývoj laboratoří a marketingových oddělení velkých farmaceutických společností až po lokální lékařské ordinace, bohatá předměstí, malé strádající komunity ve srdci Appalačské plošiny, nebo osudy kdysi idylických zemědělských měst nyní protkaných chudobou. Šíření závislosti na opiátech postupně odhaluje klikatou trajektorii, která ukazuje, proč tato americká krize přetrvává tak dlouho, a proč je tak těžké zpřetrhat její kořeny.

Centrem pozornosti se stává trojúhelník, kde proti sobě stojí farmaceutický průmysl, těžební komunita ve Virginii a americká protidrogová agentura DEA. Minisérie očima místního lékaře ztvárněného Michaelem Keatonem zkoumá, jak se malá virginská komunita stala „nulovou základnou“ pro odstartování mohutné opiátové epidemie napříč celou zemí, a zároveň v sobě ukrývá poselství odrážející skutečnost, že ačkoliv se se závislostí na lécích potýkaly Spojené státy po většinu 20. století, kritických rozměrů dosáhl tento národní problém až v období přelomu milénia. Má závislost vůbec nějaké hranice, a pokud ano, kam až jsou její oběti ochotni zajít?

Na tyto otázky divákům odpoví osmidílná minisérie Dopesick již ve středu 13. října 2021, kdy se objeví na kartě Hulu. Za jejím vznikem stojí dvojnásobný vítěz Emmy Danny Strong, který vedle drogami protkaného seriálu Empire (2015) napsal také poslední dva díly dobrodružné filmové ságy Hunger Games. V jeho nejnovějším televizním počinu si vedle hlavního protagonisty zahraje i Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Rosario Dawson, Phillipa Soo nebo Jake McDorman.