Pokud byl v Toy Story vaší nejoblíbenější postavou Buzz, tak pro vás máme skvělou zprávu. Pixar totiž přednedávnem vydal trailer na svou novinku jménem Rakeťák. Čekáte nějaký celovečerní spin-off, který se zaměří na hračkového deuteragonistu slavné pixarové série? Tak to jste na omylu. Rakeťák se totiž nezaměří na Buzze, ale na člověka, podle kterého byla slavná hračka astronauta vytvořena. Rozhodně je poměrně neobvyklé, že se Pixar rozhodl udělat spin-off, ovšem zároveň to dokazuje, že Toy Story jsou opravdu sérií, na kterou je studio náležitě hrdé. 

Pete Docter, jeden z hlavních animátorů Pixaru, uvedl, že už dávno měli jasno, na kom bude hráčka Buzze Rakeťáka založena. Na akci Disney Investor Day uvedl následující:

,,Když jsme pracovali na prvním díle Toy Story, vytvořili jsme Buzze Rakeťáka s tou myšlenkou, že se bude jednat o hračku, jež je založená na nějaké opravdu skvělé postavě z epického filmového trháku. A po všech těch letech jsme se konečně rozhodli vytvořit i ten samotný film.“

I přestože hlavní hrdina je Buzzovi v mnohém podobný, tak logicky bychom neměli předpokládat, že by ho měl namluvil Tim Allen, který Buzzovi propůjčil hlas ve všech čtyřech dílech. Místo toho hlavního hrdinu namluví Chris Evans, který se nejvíce proslavil za svou roli Kapitána Ameriky. 

O režii filmu se postará Angus MacLane, pro kterého to bude jeho celovečerní režisérský debut. Se sérií Toy Story už ale má MacLane řadu zkušeností. Je například zodpovědný za vznik krátkometrážních filmů jako Krátké příběhy hraček a Toy Story: Strašidelný příběh hraček. Tak uvidíme, zda se mu zdařile podaří poprat i s celovečerní verzí. Filmu se dočkáme 17. 6. 2022.