Už před několika měsíci se začalo hovořit o chystané dokumentární sérii, která se má zaměřit na George Lucase a na Industrial Light & Magic, zkráceně ILM, proslulou dílnu na digitální i praktické vizuální efekty a triky, kterou Lucas založil v roce 1975. Na právě probíhající akci Star Wars Celebration byl celý projekt konečně naplno představen, a tak máme nyní lepší představu o tom, co čekat.

Dokumentární série nese prostý název Light & Magic, což znamená, že se zaměřuje především na samotné ILM a jeho počátky. Samozřejmě dojde i na Lucase, ale navzdory tomu, co jsme slýchali dříve, zkrátka stvořitel Star Wars nebude hlavním předmětem dokumentu. Dokazuje to například fakt, že se přednášky, na níž byl projekt Light & Magic přiblížen, zúčastnili veteráni Dennis Muren, Phil Tippett, Joe Johnston nebo Rose Duignan. Tyto a další zaměstnance ILM uvidíme podle očekávání na Disney+, a to od 27. července/júla 2022.

Nadále platí, že výkonným producentem série je známý režisér Ron Howard, zatímco o režii se postaral scenárista a režisér Lawrence Kasdan. Ten nám hodlá přiblížit příběh a historii ILM, kde vznikaly někdy doslova revoluční vizuální triky a efekty pro nepřeberné množství známých filmů a sérií. Za všechny můžeme zmínit Star Wars, Jurský park, Terminátora, Harryho Pottera, Zpátky do budoucnosti nebo Piráty z Karibiku.

Jak se zdá, z hlediska konkrétních projektů, na nichž se lidé z ILM podíleli, dostane největší prostor Star Wars, což dává smysl, jelikož nebýt prací na prvním Star Wars filmu z roku 1977, který dnes známe jako čtvrtou epizodu s podtitulem Nová naděje, společnost Industrial Light & Magic by nejspíš vůbec nevznikla. Během série tedy dojde nejen na spolupráci s Lucasem, ale i na to, co stálo za zpracováním lodí a stíhaček nebo za návrhem celé řady dnes už klasických postav a ras z předaleké galaxie.