Když byste se zeptali náhodného fanouška tvorby Stephna Kinga, aby vám řekl jméno knihy, kterou od něho považuje za nejděsivější, je velká šance, že řekne To z roku 1986. Kniha zaznamenala natolik velký úspěch, že nedlouho poté se začala připravovat také filmová adaptace, která měla onen děs ze strašlivého Pennywise převést i do audiovizuálního zážitku. Tak vznikl dvoudílný televizní snímek To z roku 1990, ve kterém zlého klauna ztvárnil Tim Curry. Ale i když film neměl kdovíjak uchvacující recenze, přesto se z něho stala klasika, k níž se mnoho diváků pravidelně vrací. I přestože jste třeba ještě neměli příležitost snímek zhlédnout, nepochybně jste již Curryho Pennywise různě na internetu spatřili. 

O samotném filmu proto vznikl dokument, který nese název Pennywise: The Story of IT, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše. Čekají nás tak nejrůznější rozhovory nejen z tvůrci, ale i hereckým obsazením. Dočkat bychom se tak měli informací o tom, jak vlastně celý film vznikal, co ho činilo tak děsivým, jak byl diváky zpočátku přijímán a jak se z něho stala populární klasika, která z filmového Pennywise učinila jednoho z nejděsivějších a nejvíce ikonických padouchů v historii kinematografie. Mimo jiné bychom se tak měli dočkat i mnoha dosud nezveřejněných záběrů z natáčení. A v neposlední řadě bychom si také měli vyslechnout povídání o tom, nakolik snímek ovlivnil novodobou adaptaci z roku 2017, kde zlotřilého klauna ztvárnil Bill Skarsgård. 

O režii dokumentu se postarali Chris Griffiths a John Campopiano, ten se také podílel na scénáři, se kterým mu pomáhal Gary Smart. Snímek se objeví ve vybraných kinech 8. 7. 2022, na streamovacích platformách jako Amazon Prime a Apple TV+ pak bude dostupný od 26. 7. 2022