Soumrak mrtvých je prvním filmem takzvané Cornetto trilogie, série komediálních filmů od Edgara Wrighta, ve kterých ztvárnili ústřední role herci Simon Pegg a Nick Frost. Ve zmíněném filmu je hlavním tématem propuknutí zombie epidemie, do jejíhož středu se dostane právě ono herecké duo. Soumrak mrtvých je mnohými považován za jednu z nejlepších hororových komedií, přičemž fanoušci si už dlouhá léta pokládají otázku, zda by se tvůrci někdy nechali přemluvit k tomu, aby vznikl další díl. A přesně s touto otázkou byl konfrontován i sám režisér Edgar Wright. 

V rozhovoru pro SFX Magazine režisér prohlásil, že Soumrak mrtvých 2 nechystá natočit. K celé věci se vyjádřil následovně:

,,K žánru hororových komedií jsem se už nevrátil, protože se Soumrakem mrtvých jsem již vyjádřil vše, co jsem s tím filmem vyjádřit chtěl. I jako producent by bylo obtížné se k tomu vracet. Občas dostávám návrhy, že by někdo mohl natočit druhý díl, přičemž já bych se mohl podílet na produkci. Ale pokrýt toto teritorium znova mi už přijde moc obtížné.“

Režisér taktéž uvedl, že za jeho rozhodnutím stojí i celková časová náročnost. Výroba filmů z Cornetto trilogie trvala něco kolem tří let, přičemž člověku se musí jejich námět opravdu strašně líbit, aby byly dotažený až do konce. Motivátorem je tudíž vymyslet i solidní zápletku, což se očividně ještě nestalo. A možná už ani nestane. 

Fanoušci Cornetto trilogie se častokrát dohadují o tom, který z filmů je nejpovedenější. Tato debata je především rozdělena na tábor fanoušků, který prohlašuje, že to je rozhodně Soumrak mrtvých, a pak tábor fandů, co si myslí, že je to Jednotka příliš rychlého nasazení (do kterého osobně spadám i já). Zatím to však vypadá na to, že komediální trilogie se žádných spin-off projektů nedočká. A možná je to tak nejlepší.