Před více než pěti měsíci Disney oznámil, že chystá další díly ke svým slavným animovaným značkám. Mezi ně patří i legendární Příběh hraček, jenž se má dočkat již pátého filmu. Na konci čtyřky se však cesty dvou hlavních protagonistů milovné série, tedy Woodyho (Tom Hanks) a Buzze Rakeťáka (Tim Allen), rozdělily. V rámci toho se proto následně začaly šířit spekulace o tom, zda v pětce nakonec nebude pouze jeden z nich. Někteří fanoušci se dokonce začali domnívat, že pátý díl představí úplně jinou skupinku hraček.

Věci ale uvedl na prvou míru Peter Docter, sám kreativní ředitel Pixaru, který pracoval na animácích jako Příšerky s.r.o. (2001) a Vzhůru do oblak (2009). Ten odhalil, že v Příběhu hraček 5 se skutečně znovu dočkáme jak Woodyho, tak i Buzze, tudíž tvůrci evidentně vymyslí způsob, kterak obě dvě postavy zase spojit. Se znovushledáním s Woodym už každopádně počítal i sám Tim Allen, který by měl našemu milovanému hrdinovi opět propůjčit hlas i pro pátý díl. 

Docter navíc v rozhovoru pro TheWrap odhalil, že pátý díl fanoušky „překvapí“. Podle něho má údajně obsahovat skutečně skvělé věci, které jsme ještě v sérii neviděli.

Ať už to znamená cokoliv, vůbec se nelze divit, že Pixar a Disney chtějí ve značce pokračovat. Příběh hraček 4 (2019) celosvětově utržil 1,07 miliardy dolarů, což z něho dělá druhou komerčně nejúspěšnější pixarovku všech dob, na prvním místě se i nadále drží Úžasňákovi 2 (2018), kteří utržili 1,2 miliardy.

Dalších dílů se v budoucnu dočkají také filmy jako Ledové království, Zootropolis a V hlavě. Důvod, proč se Disney vrací k populárním značkám, které si zamilovali diváci po celém světě, může pramenit z jeho neúspěšných animovaných projektů z poslední doby. Snímky jako Divnosvět (2022) a Rakeťák (2022), na kterém pracoval spolu s Pixarem, rozhodně žádnými hity v kinech nebyly.

To samé platí také pro minulý týden uvedenou pixarovku Mezi živly, která má po svém zahajovacím víkendu na kontě slabých 48,3 milionů dolarů. 

Všechny díly Příběhu hraček byly ale zatím komerčními trefami. Zda se podobně zadaří i připravovanému pátému dílu, se každopádně necháme překvapit.

Stejně tak uvidíme, zda ona Disneyho strategie návratu k úspěšným animovaným značkám, které vydělávaly prašule, bude fungovat. Zatím ale není známo, kdy přesně se slavné hračky vrátí pro páté kolo.