Na třetí díl Deadpoola, ve kterém si Ryan Reynolds opět zahraje nyní již správně zpracovanou verzi hláškujícího hrdiny, si ještě budeme muset přes rok a půl počkat. Ale jeho herecké obsazení se nadále hezky rozrůstá. Největším lákadlem je samozřejmě přítomnost navracejícího se Wolverina, jehož si nakonec přece jenom ještě znovu zahraje starý dobrý Hugh Jackman. Zdá se ale, že to nebude jediný člen X-Menů, kterého ve třetím díle uvidíme.

Server Deadline totiž nedávno odhalil, že do pokračování se vrací známé tváře z předešlých dílů, jmenovitě Stefan Kapičić jako mohutný mutant Colossus, který po Deadpoolovi v minulých dílech chtěl, aby trochu zklidnil hormon. Stejně tak se vrací i brazilská herečka Morena Baccarin, která si opět zahraje Deadpoolovu lásku Vanessu. Dále se snímek samozřejmě neobjede bez taxikáře Dopindera (Karan Soni) a Deadpoolovy spolubydlící Slepé Al (Leslie Uggams). Zkrátka a dobře se nám opět schází celá stará dobrá parta. 

Ale všechny staré známé možná nakonec neuvidíme. Stále totiž visí otazník nad herečkou Briannou Hildebrand, která si v obou předchozích dílech zahrála členku X-Menů a Colossovu parťačku Negasonic Teenage Warhead. Na začátku měsíce totiž herečka uvedla, že neví, zda se produkce nakonec zúčastní. Holt se budeme muset nechat překvapit. Deadpool 3 už má nějakou dobu na palubě také svou hlavní záporačku. Tu by měla ztvárnit na Zlatý glób nominovaná herečka Emma Corrin, která se například proslavila dílky seriálu Koruna (2016). Zatím však není známo, co za zlotřilou postavu ve filmu přesně ztvární.

Dále se má ve trojce objevit i britský herec Matthew Macfadyen, o jeho roli však také zatím nemáme žádné informace. V poslední době se navíc šušká o tom, že ve třetím díle by se mohl objevit také Mobius M. Mobius (Owen Wilson) z MCU seriálu Loki (2021). A pokud má snímek skutečně zabřednout do cestování napříč realitami, tak by to i dávalo smysl. Jeho přítomnost však stále ještě není potvrzená. 

O režii filmu se tentokrát postará Shawn Levy, který spolu s Reynoldsem v hlavní roli natočil také snímky Free Guy (2021) a Projekt Adam z minulého roku. Je taktéž zodpovědný za filmovou sérii Noc v muzeu a akční drama Ocelová pěst (2011), kde si zas zahrál Hugh Jackman.

Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 11. 2024.