Jeden z nejlepších a nejsympatičtějších antihrdinů seriálové historie se po pár letech opět vrací. Tentokrát v podobě prequelového seriálu jménem Dexter: Original Sin, který si na miamského sériového vraha, jenž vraždí pouze padouchy, posvítí v době jeho mládí. A nyní zde konečně máme i první upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Mladého Dextera si tentokrát zahraje Patrick Gibson, nicméně v seriálu uslyšíme i jeho ikonický vnitřní hlas, který namluvil Dexův původní představitel Michael C. Hall. Kromě Dextera se v teaseru objeví i další mladší verze postav, které můžeme znát z původního seriálu, jmenovitě Harry Morgan (Christian Slater) a Dexterova nevlastní ségra Debra (Molly Brown), která bude zřejmě ještě chodit do školy.

Nechybí ani kolegové z policejního oddělení v Miami, tudíž chlípník Vince Masuka (Alex Shimizu), dobrák Angel Batista (James Martinez) a budoucí poručík Maria LaGuerta (Christina Milian). Ano, sice se jedná už o jiné herce, ale i tak je strašně fajn vidět starou partu zase pohromadě. Akorát ten Quinn a Doakes chybí. 

Teaser ovšem ukáže i dvojici nových postav, respektive Tanyu Martin (Sarah Michelle Gellar), Dexterovu novou šéfku u policie, a také Aarona Spencera (Patrick Dempsey), který je kapitánem na oddělení vražd. A ještě by se měl v prequelu objevit Bobby Watt (Reno Wilson), Harryho parťák a kamarád, který by měl také patřit mezi přední postavy.

Příběh se bude odehrávat v roce 1991, kdy Dexter ze studentského života míří na dráhu mstícího se sériového vraha. Když však své krvežíznivé tužby nedokáže dále ignorovat, bude se muset naučit usměrnit svou vnitřní temnotu. Pod vedením svého otce Harryho tak přijme kodex, který mu pomůže najít a zabít ty, co si zaslouží ze společnosti zmizet, aniž by se dostal pod radar ochránců zákona. Pro mladého Dextera to bude zajímavá výzva, protože právě nastupuje na stáž v laborce na policejním oddělení v Miami.

Před premiérou se snad ještě dočkáme nějakého plnohodnotného traileru, který nám ukáže více o ději.

Showrunnerem a hlavním scenáristou je opět Clyde Phillips, který původní seriál vedl během prvních čtyř řad. Režii si vzal pod palec Michael Lehmann (Smrtící atrakce). Oficiální premiéra je stanovena na 13. 12. 2024, u nás by mohl prequel uvést SkyShowtime.

A ještě samozřejmě musíme připomenout šokující novinku, že příští rok dorazí pokračování původního seriálu jménem Dexter: Resurrection, kde se hlavní role zhostí opět Michael C. Hall. Jak se s tím ale tvůrci poperou, se budeme muset nechat překvapit.