A nyní zpráva, kterou (bez ironie) nečekal snad nikdo na světě. Na letošním Comic-Conu v San Diegu se mimo jiné mluvilo i o Dexterovi (2006), slavném a do konce páté řady naprosto fantastickém seriálu, v němž Michael C. Hall ztvárnil titulního sériového vraha, který zabijí jen padouchy. Už nějaký čas víme, že se chystá seriálový prequel jménem Dexter: Original Sin, v němž zavítáme do 90. let.

Nyní ale k našemu opravdu obrovskému překvapení vyšlo najevo, že původní Dexter dostane seriálové pokračování s poněkud laciným podtitulem jménem Dexter: Resurrection, přičemž do hlavní role se opět vrací Michael C. Hall.

Příběh se bude zřejmě odehrávat po událostech poslední řady jménem Nová krev z roku 2021, ovšem to nám ještě musí tvůrci potvrdit. Chris McCarthy, generální ředitel Paramount Global, uvedl, že Dexter je nejúspěšnějším seriálem v historii Showtimu, přičemž chystané pokračování se pokusí oslovit desítky milionů dlouholetých fanoušků.

Pozor! Následují mega spoilery k původnímu seriálu! 

Pokud seriál naváže na konec Nové krve, otázkou nyní je, jak si tvůrci poradí s jejím koncem, kde to vypadalo, že Dexter byl zabit rukou svého syna Harrisona (Jack Alcott). Dočká se na poslední chvíli nějaké záchrany? Nebo bude Dexter v pokračování vystupovat pouze jako jistý přízrak doprovázející Harrisona, jako tomu bylo v případě Harryho? Inu, spíše to vidím na to, že tvůrci Dextera skutečně oživí, nicméně tím si před sebe tvůrci vystaví jistou výzvu.

Na konci poslední řady totiž Angela Bishop (Julia Jones) zjistí, že Dexter je Řezníkem ze zálivu, o čemž hodlá informovat Dexova bývalého kolegu a přítele Angela Batistu (David Zayas). Něco takového se tudíž musí dostat na veřejnost, otázkou tudíž nyní je, jak se s tím tvůrci hodlají poprat. Osobně bych uvítal, kdyby vytvořili seriál, který by navázal na konec páté řady a ignoroval by vše, co přišlo po ní, ale to je zřejmě jen zbožné přání.

Ať už to bude jakkoliv, Dexter: Resurrection k nám dorazí překvapivě brzy, údajně už během léta příštího roku.

A kdo ví, třeba nám tvůrci konečně na třetí pokus nadělí náležitě uspokojivý konec Dexova příběhu. 

Michael C. Hall se také upsal k chystanému prequelu Dexter: Original Sin, kde však uslyšíme pouze jeho hlas. Namluví totiž Dexterovy ikonické vnitřní monology, které k původní sérii neodmyslitelně patří. Mladého Dextera si jinak zahraje Patrick Gibson.

Dále se nám představí Christian Slater jako Dexterův mentor Harry Morgan a Molly Brown jako jeho sprostá ségra Debra.

Z dalších starých známých se nám představí ještě James Martinez jako Angel Batista, Christina Milian jako Maria LaGuerta a Alex Shimizu jako Vince Masuka. Dále hrají Reno Wilson jako Bobby Watt, Patrick Dempsey jako Aaron Spencer a Sarah Michelle Gellar jako Tanya Martin.

Showrunnerem a hlavním scenáristou je opět Clyde Phillips, který původní seriál vedl během prvních čtyř řad.

Dexter: Original Sin bude na službě SkyShowtime premiérovat už letos během prosince. 

A na závěr se ještě podívejte na prequelové intro, ze kterého možná dlouholetým fanouškům ukápne slza nostalgie.