V posledních týdnech se nám obsazení k hranému remaku animovaného filmu Lilo a Stitch začalo hezky rozšiřovat. Disney se ale přednedávnem rozhodl jednoho z herců vyměnit. A to z důvodu, nad kterým možná mnozí protočí oči v sloup. Znalci původního animáku vědí, že jednu z vedlejších rolí ve filmu hraje také surfař David Kawena. Toho bychom se měli dočkat i v hraném remaku, přičemž původně se počítalo s tím, že si ho zahraje nováček Kahiau Machado, pro něhož měla být role hereckým debutem.

Nyní ale vyšlo najevo, že Disney herce vykopl. A to kvůli jeho příspěvkům na Facebooku a Spotify. V obou případech totiž herec použil slovo „nigga“. V případě Facebooku ho napsal v rámci poděkování za jednu ze svých předchozích profilovek, kterou pořídil “Kapono ‘Sandy Nigga’ Lizama”. Taktéž je nutné poukázat na to, že příspěvek pochází z listopadu roku 2013, to znamená, že je téměř 10 let starý. Pak je zde Spotify, kde Machado prostě a jednoduše pojmenoval jeden ze svých playlistů jako „Nigga noice.“ 

Disney se tak herce rozhodl z role odstranit, přičemž už za něj našel náhradu. Davida si nakonec má zahrát Kaipot Dudoit, který se jen krátce mihl v seriálu Magnum P.I. (2018), v němž si zahrál postavu jménem Keno. Jinak je ve filmovém světě také kompletním zelenáčem.

Dále také vyšlo najevo, že v závěrečných fázích jednání o účinkování ve filmu se momentálně nachází i Chris Sanders, jeden z režisérů původního animáku, který zároveň propůjčil hlas Stitchovi. A ano, zdá se, že modrého mimozemšťana ztvární znovu i pro hraný remake, tudíž role Zachu Galifianakisovi nakonec nepřipadne. Ten by si podle všeho měl místo toho zahrát mimozemšťana Jumbu, který se vydá na Zemi, aby Stitche mohl dopadnout. Dále se v remaku představí Maia Kealoha jako Lilo, Sydney Elizebeth Agudong jako její starší sestra Nani a Courtney B. Vance jako Cobra Bubbles.

O režii filmu se postará Dean Fleicher-Camp (Marcel the Shell with Shoes On), scénář si zas vzal na starost Chris Kekaniokelani Bright, pro něhož bude snímek psaveckým debutem.

Datum vydání filmu je zatím v nedohlednu, ale eventuálně bude premiérovat na Disney+.