Je vždycky fajn, kdy je nějaký slabikář tematicky zasazený. Některé děti tak může učit písmenka Ferda Mravenec, jiné Krteček, další zas třeba včelka Mája. Disney se ale rozhodl, že hvězdou jejich slabikáře se stane jedno z nejslavnějších a nejhrůzostrašnějších monster žánru sci-fi, starý dobrý xenomorph z filmové značky Vetřelec. V létě roku 2024 tak vyjde knižní titul A Is for Alien: An ABC Book (20th Century Studios) od Golden Books, o ilustrace se postaral Disney Storybook Art Team. Níže si můžete prohlédnout přední obal slabikáře.

Ten bude vycházet z prvního filmového titulu z roku 1979 od Ridleyho Scotta, v rámci čehož děti seznámí jak s hrdinkou Ellen Ripley (Sigourney Weaver), tak i zbytkem posádky vesmírné lodi Nostromo. Čtenáři tak budou sledovat jejich dobrodružství, během něhož se děti zároveň naučí abecedu. 

Podle popisu knihy se můžeme těšit na „vtipné ilustrace“, které udělají radost jak mladým, tak i starým fanouškům celé série. A ano, také bychom velice rádi znali odpověď na otázku, zda se ve slabikáři nachází i scéna, kdy se Johnu Hurtovi při jídle… řekněme „udělá špatně“. Ať už to bude jakkoliv, slabikář my měl vyjít 9. 7. 2024.

Nutno připomenout, že v létě příštího roku k nám dorazí také nový filmový Vetřelec, jenž zatím nese podtitul Romulus. O ten se postaral režisér Fede Álvarez, kterého za film před nějakou dobou pochválil i sám Ridley Scott. Těšit se také můžeme na seriál od Noaha Hawleyho (Fargo), který by se měl odehrávat na Zemi. 

Vetřelec: Romulus by měl do našich kin dorazit 15. 8. 2024, co se zmíněného seriálu týče, tak se předpokládá, že se ho dočkáme až někdy v první polovině roku 2025.