Kromě Zlatých glóbů se k nám pomalými kroky blíží také další ročník udělování Oscarů. A Disney se svou tvorbou samozřejmě nechce zůstat pozadu. Spolu s Marvelem se tak studio rozhodlo poslat do boje o zlaté sošky Akademie všechny velké MCU snímky, kterých jsme se letošní rok dočkali. Disney tak na Oscara v kategorii Nejlepší film navrhl marvelovky Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, Black Panther: Wakanda Forever a Thor: Láska jako hrom. A právě poslední zmíněný kandidát vyvolal u fanoušků na sociálních sítích vlnu posměchu.

Mnozí diváci se domnívají, že čtvrtý Thor byl oproti svému předchůdci Ragnaroku výrazným krokem zpět jak po stránce kvality, tak i humoru. Obecně ho tak někteří považují za jeden z těch slabších MCU snímků poslední doby, který si rozhodně nezaslouží oscarovou nominaci za Nejlepší film. Níže se tak můžete podívat na twitterové příspěvky fanoušků, kteří s návrhem Disney rozhodně nesouhlasí. 

Čtvrtý Thor tak byl navrhnut nejenom pro kategorii Nejlepšího filmu, ale i nejlepšího režiséra, herce, herečky, adaptovaného scénáře a vizuálních efektů. Z poslední zmíněné kategorie se fanoušci také hodně popadají za hlavu, protože nový Thor byl mimo jiné hodně kritizován i za své efekty. A to tak moc, že Marvel ještě určité scény musel vylepšovat a upravovat předtím, než se film dostal na Disney+. Ovšem někteří fanoušci se nechali slyšet, že onen „update“ byl ještě horší než originál. Řeč je především o scéně, kde Thor telepaticky komunikuje s Axlovou zářící a levitující hlavou.

Zároveň je ale nutné si uvědomit, že všechny tři zmíněné marvelovky patří mezi Disneyho největší filmy roku, navíc všechny jsou v TOP 10 nejvýdělečnějších snímků letoška, tudíž se na druhou stranu nelze příliš divit, že to s nimi studio alespoň zkouší. Z této trojice má největší šance pravděpodobně druhý díl Black Panthera, kterého kritici ze všech letošních marvelovek chválili asi nejvíce. Ale úspěch prvního dílu, který to skutečně na nominaci za Nejlepší film dotáhl, se už patrně opakovat nebude. 

O režii čtvrtého Thora se opět postaral Taika Waititi, ovšem podle mnohých diváků to tentokrát s tím svým humorem trochu přepískl, protože ho ve filmu je přemíra a příliš tak nefunguje.

Necháme se proto překvapit, zda se pro něho na Oscarech uvolní nějaké místo, ale docela o tom pochybujeme.

Jak se nejnovější Thor líbil vám?