V roce 2018 vydala spisovatelka Tomi Adeyemi svůj debutový fantasy román, který nesl název Děti krve a kostí. Příběh se odehrává ve fiktivní zemi Orïša, která je pravděpodobně někde v předkoloniální Nigérii. V té se mladá dívka vydá na cestu, aby mohla obnovit magii jejího opuštěného lidu Mažiů, který má charakteristikou tmavou pleť a bílé vlnité vlasy. I přestože Mažiové byli dříve bohy obdařeni působivými magickými schopnostmi, jejich sláva už je dávno zašlá. Nyní už jich zbývá jen pouhá hrstka, přičemž zbytek království na ně pohlíží s opovržením a strachem. Tato fantasy pro mladistvé je první částí ságy, která se nazývá Dědictví Orishy. Sama autorka prohlásila, že při psaní se nechala inspirovat díly jako Harry Potter a Avatar: The Last Airbender. Kniha se následně stala i světovým bestsellerem. 

V roce 2020 Disney oznámil, že na motivy knihy připraví filmovou adaptaci. Na starost si ji měly vzít studia Lucasfilm a 20th Century Fox, která pod Disneyho spadají. Sama Tomi Adeyemi se tak měla chopit úlohy jak hlavní scénáristky, tak i výkonné producentky. Server Deadline ale informoval o tom, že Disney nakonec v projetu mít prsty nebude. Za vším totiž údajně stojí studio Lucasfilm, které nechalo práva na sérii vypršet, tudíž se zas vrátila do výběrového řízení. O práva se rázem porvalo hned několik dalších významných firem, jmenovitě Amazon, Comcast a Netflix. Nakonec ale z toho vyšlo vítězně studio Paramount, které práva na zfilmování převzalo pro sebe. Studio totiž filmu zaručilo nejenom uvedení do kin, ale i čestné uznání spisovatelce. 

K celému projektu se vyjádřila i spolupředsedkyně Paramountu, tedy Daria Cercek, která prohlásila následující:

,,Je mi nesmírnou ctí, že se naše studio – spolu s Tomi a našimi partnery Wyckem, Martym a Karen – rozhodlo přenést tuto značku k životu na velké plátno. Díky svým podnětným a aktuálním tématům věříme, že tento příběh bude rezonovat u celosvětového publika.“

Zcela původně chtělo adaptaci natočit studio Fox 2000 Pictures ještě před rokem 2019, tedy ještě v době, kdy nespadalo pod Disneyho. Na úspěšnou fantasy sérii si ale nakonec bude muset nechat zajít chuť. Datum premiéry a obsazení zatím stále neznáme, nicméně pokud vše půjde podle plánu, dalších informací, bychom se mohli dočkat ještě letos.