Milovníci dinosaurů, zbystřete. Už za několik dní se konečně dočkáme první epizody nadcházejícího dokumentárního seriálu Prehistoric Planet, který si posvítí na život největších a nejstrašlivějších titánů, co kdy kráčeli po Zemi. A lidé od Apple TV+ proto usoudili, že je nejlepší čas pochlubit se s ještě jedním oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše. Pětidílná série nás tak zavede do doby před 66 miliony lety, přičemž zavítáme do nejrůznějších míst, kterým dinosauři vládli. Od oceánů přes pouště až po ledové světy a husté lesy, kde se například krátce setkáme s mladým triceratopsem, který byl oddělen od své matky. Takže pokud jste fanoušky starého dobrého dokumentárního seriálu Putování s dinosaury od BBC, tak Prehistoric Planet si určitě nesmíte nechat ujít.

Dinosaurům tak vdechne život ta nejmodernější technologie, díky kterým budou tito pradávní tvorové vypadat naprosto skvěle. A zároveň také strašlivě. Zavítáme tak do období Křídy, v rámci čehož nám seriál představí málo známá a překvapivá fakta o jednotlivých dinosaurech. Vděčit za to můžeme také těm nejnovějším poznatkům z paleontologie. Hlavním vypravěčem se stane známý britský přírodovědec a dokumentarista David Attenborough, který v roce 2020 světu představil své úchvatné poselství v podobě dokumentárního snímku David Attenborough: Život na naší planetě. O hudbu k celému seriálu se zas postará legendární skladatel Hans Zimmer, který přednedávnem vyhrál svého druhého Oscara za Dunu.

Mezi výkonné producenty patří nejenom divize BBC jménem Natural History Unit, ale také herec a režisér Jon Favreau, který je například zodpovědný za seriál Mandalorian. 

Oficiální premiéra první epizody je stanovená na 23. 5. 2022