Přednedávnem jsme mohli s radostí zjistit, že se chystá pokračování jednoho z nejslavnějších animovaných pořadů. Fanoušci si však velmi rychle všimli, že v potvrzeném obsazení chybí herec, který propůjčil hlas ikonickému Benderovi. Ihned nato se strhla vlna diskuzí, načež se zjistilo, že John DiMaggio záměrně nepodepsal svoji účast na nahrávání, a to kvůli nevyhovujícím platovým podmínkám, se kterými však jeho dva kolegové souhlasili. Rozčilení fanoušci i kolegové z branže začali na sociálních sítích používat heslo #Bendergate, aby vyjádřili herci podporu.

Během probíhající kauzy John DiMaggio prohlásil, že on i jeho kolegové by měli být více placeni a že: "Jde především o sebeúctu". Třiapadesátiletý herec stále vyjednává s producenty Futuramy o lepších podmínkách. DiMaggio také na svém Twitteru vysvětlil, proč se k pokračování Futuramy nepřihlásil.

"Přemýšlel jsem o všem, co se v posledních měsících událo, a aby bylo jasno, nemyslím si, že jen já si zasloužím více peněz za svoji práci. Myslím, že si to zaslouží celé obsazení."

DiMaggio poté dodal: "Vyjednávání jsou přirozenou součástí podnikání. Každý má jinou strategii a jiné hranice. Každý má jinou cenu a přijme jinou nabídku. Bender je součástí mé duše a nic z toho, co se teď děje, není myšleno neuctivě vůči fanouškům nebo mé rodině z Futuramy."

Přečtěte si také: Blood Free: Korejský seriál nás zavede do blízké budoucnosti, kde se přestává jíst zvířecí maso

Fanoušci jsou samozřejmě otřeseni při pomyšlení, že by se měl Benderův hlas změnit. A zatím to vypadá, že z jejich strany má DiMaggio většinovou podporu.

"Je to o sebeúctě," vysvětlil herec. "A upřímně, jsem unavený z odvětví, které je čím dál víc korporátní a pouze využívá umělcova času a talentu. Hele, přál bych si, abych vám mohl poskytnout veškeré detaily, abyste pochopili, o čem tu mluvím, ale nejde to. Ještě jednou vám všem děkuji za vaši lásku. Stále doufám v to nejlepší."

Podle herce Jamese Adomiana už Hulu začal za DiMaggia hledat náhradu, přičemž oznámení o konkurzu bylo odesláno před dvěma týdny.

"Všichni v našem oboru zaznamenali oznámení o konkurzu na namluvení postavy Bendera před dvěma týdny a žádali o zasazení Johna DiMaggia, který k Benderovi neodmyslitelně patří " potvrdil Jamese Adomian. "Tehdy jsem si nahlas řekl: 'Šup do toho!' v mém nejlepším Benderově hlasu, který bude vždy jen náhražkou hlasu Johna DiMaggia."

Ostatní původní členové obsazení Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr a David Herman svůj návrat do rolí již potvrdili. John DiMaggio je ale stále nejistý. Jeden z nejznámějších hlasů v oboru je možná nejlépe známý pro roli Bendera, namluvil však také Jakea v pořadu Čas na dobrodružství (Adventure Time) a krále Zøga v Rozčarování (Disenchantment).

Produkce pořadu by měla začít již koncem tohoto měsíce.