Konec července/júla se blíží a v nakladatelství CREW to znamená jediné, vydání dalšího čísla čtvrtletníku Modrá CREW. V devatenáctém svazku na fanoušky nečeká žádné pokračování již známých evropských komiksů, ale pro české čtenáře úplná novinka s názvem Dobyvatelé. Ta vyniká dobrým příběhem a hlavně nádhernou kresbou.

Přečtěte si také: Akční komiksová série Ekhö, zrcadlový svět ještě neřekla dost!

Belgicko-kanadská čtyřdílná série Dobyvatelé vycházela ve francouzském jazyce v letech 2011-2016 pod taktovkou nakladatelství Le Lombard. Scénář míchající reálnou historii s fantaskními prvky vytvořil belgický komiksový scenárista Sylvain Runberg, jehož schopnosti mohou čeští čtenáři znát například z akční sci-fi série Orbital. Za nádhernou uměleckou kresbou celé série stojí kanadský ilustrátor François Miville-Deschênes, jenž v Česku taktéž není úplně neznámý. S Runbergem totiž spolupracoval i na grafickém románu Zarov, který u nás vyšel v roce 2020.

Příběh série Dobyvatelé se odehrává před naším letopočtem, v dobách, kdy Chetité dobývali jednu zemi za druhou. Kočovné kmeny Skýtů se problém snaží vyřešit a Chetitům se ubránit. Aby však tyto kočovné kmeny dokázaly přežít, rozhodnou se opět obnovit staré spojenectví zvané Horda živých, které jim dá odvahu postavit se nepříteli. „Do sídla spojenců přijíždí vyslankyně Babylónie, aby byla svědkem krvavých magických rituálů, zákulisních bojů o moc, zrad i vražd.“

Modrá CREW 19 bude obsahovat první dva díly s podtituly Horda živých a Chetitská past. Na české lokalizaci pracoval známý překladatel Richard Podaný, který lokalizoval i zmiňovanou sérii Orbital. Svazek by měl čtenářům nabídnout přibližně 120 plnobarevných stran v klasickém formátu čtvrtletníku Modrá CREW.

Ukázka z českého vydání

Datum vydání spadá na úterý 27. července/júla 2021. V současné chvíli si komiks můžete předobjednat na eshopu nakladatelství CREW za velmi přívětivou cenu.