Herečce Millie Bobby Brown se zcela změnil život poté, co dostala jednu z hlavních rolí v netflixové seriálové pecce Stranger Things (2016). Rázem z ní byla světová hvězda, kterou streamovací platforma obsadila do hlavní role i ve svých filmových titulech jako Enola Holmesová (2020), její pokračování (2022) a letošní Mladá dáma.

Možná jste ale nevěděli, že ve Španělsku narozená mladá herečka také vydala knihu. Minulý rok jí vyšel román jménem Devatenáct schodů (Nineteen Steps), který by se na pultech obchodů v Česku měl objevit za necelý měsíc. Ve Spojených státech se už každopádně jedná o bestseller. Nutno ovšem zmínit, že herečka knihu nenapsala sama, skutečnou autorkou textu má být ghostwriterka Kathleen McGurl. Herečka tak nějakou dobu čelila kritice za to, že si práci ghostwriterky zcela přivlastňuje.

Server Deadline nyní každopádně hlásí, že Millie Bobby Brown chce nechat natočit filmovou adaptaci, na které se bude podílet jako producentka. Taktéž je možné, že si ve filmu i sama zahraje, ale to zatím stoprocentně jisté není. 

Příběh knihy se odehrává v období během druhé světové války, přičemž čerpá ze zkušeností a zážitků hereččiny vlastní babičky. Oficiální český popis knihy zní následovně:

,,Píše se rok 1942 a Londýnem neustále znějí sirény. Osmnáctiletá Nellie Morrisová považuje za štěstí každý den, kdy se dostane z podzemních krytů nezraněná a s milující rodinou po boku. Po setkání s americkým letcem Rayem okouzlí Nellie představa světa za hranicemi jejího domova. Mladá žena už si představuje život po Rayově boku, jednoho večera však dojde k události, která její svět roztrhá na kusy. Může nakonec navzdory všem překážkám zvítězit láska a štěstí?“

Kniha bude mimo jiné také pojednávat o nepříliš známé tragédii a o jedné z největších civilních katastrof ve Spojeném království během války. V roce 1943 zemřelo až 173 lidí při tlačenici v nedokončené stanici londýnského metra Bethnal Green, když hledali úkryt během leteckého náletu. Hereččina babička byla jednou z přeživších.

Scénář by měl sepsat na Oscara nominovaný filmař Anthony McCarten, který napsal slavné filmy jako Teorie všeho (2014), Nejtemnější hodina (2017), Bohemian Rhapsody (2018) a Dva papežové (2019). Adaptace je tudíž v dost schopných rukou.

Zatím není známo, kdo film zrežíruje. Jakmile bude hotový, uvést by ho měl Netflix. Kdy k tomu ale dojde, je zatím ve hvězdách.