Označení 56k už nenese jenom digitální modem, který se objevil koncem 90. let, ale také nadcházející romantický seriál od Netflixu, který se nedávno představil v oficiálním traileru. První řada Generace 56K (v originále Generation 56K) odráží hřejivý příběh třicátníků, kteří si až moc dobře pamatují přelom milénia alias období, kdy se do jejich životů dostala průlomová technologie, stejně tak jako první láska.

„Možná proto mi táta říkal, ať se od internetu držím dál,“ říká Daniel (Angelo Spagnoletti), mladý chlapec, který v roce 1998 po boku svých nejlepších kamarádů objevuje veškeré krásy i temná zákoutí virtuálního prostoru, jenž prolomil brány italského ostrovu Procida. Jeho první PC sestava se nahými ženami jenom hemží a videokazety, které tento obsah kopírují, stačí ostatním puberťákům, s nimiž třískají hormony, půjčit jen 100krát, aby si trio amatérských producentů přišlo na pořádný balík.

Přečtěte si také: Provokativní seriál Sex/Život setře tenkou hranici mezi touhou a zkázou

Díky internetu se jim ale navždy zásadně změní milostný život. To se promítá i po 20 letech, tedy v současnosti, která je protkaná randícími aplikacemi zprostředkovávajícími daleko šílenější věci, než je rande naslepo. Když se díky podobným platformám staří známí opět setkávají, zjišťují, že jsou nyní sice v úplně jiném světě, ale jejich vzájemné city zůstávají neměnné.

První řada romanticko-komediálního seriálu Generace 56K se na Netflixu objeví již 1. července 2021. Za jeho vznikem stojí dvojice italských režisérů, již tvoří Francesco Capaldo a Alessio Maria. Na vlně nostalgie se díky nim budou diváci moci unášet spolu s dalšími protagonisty, mezi něž patří například Fabio Balsamo, Cristina Cappelli, Gianluca Colucci nebo Biagio Forestieri.