Blízká budoucnost, celou planetu Zemi ovládnou roboti. Jedná se o inteligentní, mírumilovné, praktické, zodpovědné a předvídatelné androidy, pod jejichž rukama vzkvétá planeta Země. Tohoto stavu dosáhli, protože dokázali odstranit lidi včas. Jejich motivy však nebyly krvelačné, lidí se zbavili proto, aby jednou provždy zastavili válčení a znečišťování. Co by se ale stalo, kdyby se z čista jasna objevilo lidské mládě s dobrými úmysly?

Přečtěte si také: Z The Alters se vyklubalo emotivní sci-fi připomínající Fallout Shelter a No Man's Sky

Na tuto otázku odpovídá velmi zajímavé sci-fi Poslední člověk od amerického spisovatele Leeho Bacona (série Joshua Dead), které si u anglicky mluvících čtenářů vysloužilo velmi pěkná hodnocení na portálu Goodreads. Od této knihy však nečekejte pochmurné a technické sci-fi, Poslední člověk je zábavný a humorný román pro děti a mládež, jenž svým způsobem připomíná animovaný film WALL-E od amerického filmového studia Pixar.

Jak jsme již uvedli v úplném úvodu, kniha Poslední člověk se odehrává na planetě Zemi, jež je obývána roboty. Hlavními hrdiny příběhu jsou androidi XR_935, Ceeron_909 a SkD_988, kteří mají ve svých elektronických mozcích zakódováno, že svět se má bez lidí o hodně lépe. Tedy do dne, než narazí na lidské mládě s označením Emma, jež je nejspíše poslední svého druhu. „Přesto se odhodlaně vydává na cestu za tajemným cílem a XR a spol. podniknou po boku lidské dívky nejnepředvídatelnější dobrodružství svého robotického života.“

Pokud máte rádi pohádkové příběhy pro mladé i dospělé, máme pro vás dobrou zprávu. Román Poslední člověk se během tohoto týdne objeví v Česku s překladem od Jana Kozáka. Vydání má na starosti tuzemské nakladatelství JOTA.

Datum vydání je na stanoveno na středu 2. června/júna 2021. Knihu budete moci zakoupit například na eshopu již zmiňovaného nakladatelství za 209 korun.