Téměř před dvěma týdny dorazil na Netflix akčňák jménem Interceptor, v němž ztvárnila hlavní roli herečka Elsa Pataky, manželka Chrise Hemswortha, která se se svým manželem na konci podzimu ládovala v Praze trdelníky, když u nás slavný představitel Thora natáčel druhý díl snímku Extraction. Film ale žádnou chválu věru nesklízí, ba naopak, vyloženě se na něj lepí jedno negativní hodnocení za druhým. Příběh se zaměřil na kapitánku JJ Collins, která pracuje na vzdálené stanici na moři s nukleárním arzenálem. Zpočátku se zdá, že se bude jednat o pohodovou a klidnou prácičku, ale to se rychle změní ve chvíli, kdy stanici napadne neznámá skupinka ozbrojenců. Kapitánka se tak stane poslední nadějí celé stanice. A hrstka teroristů brzy pozná, že ji není radno podceňovat. Její úkol je jasný. Nesmí za žádnou cenu dovolit, aby se teroristé dostali do velitelského centra.

Ovšem i přestože snímek se žádné slávy nedočkal, na Netflixu se z něho stal jeden z největších filmových hitů poslední doby. Jednu dobu byl dokonce i na prvním místě ve sledovanosti, což hodně překvapilo režiséra Matthewa Reillyho. Ten v rozhovoru pro Variety prohlásil následující:

,,Doufal jsem, že se s filmem alespoň nějak vplížím do Top 10 na Netflixu, ale že by se to dostalo na první místo? Myslím, že nikdo nečekal, že to ve světě udělá takové haló. Jsem z toho stejně zmatený jako všichni ostatní.“

Režisér se také vyjádřil k negativním reakcím, které dostává nejenom jeho film, ale i on sám na sociálních sítích. Prohlásil tak následující:

,,Pokud se vám můj film nelíbí, zkrátka říkejte, že se vám nelíbí. Nevadí mi to. Ale v posledních letech jsme se dostali na nové extrémní dno, kdy někteří lidé říkají: ,Nemám rád tvůj film, proto tě nenávidím, proto bys měl zemřít bolestnou bídnou smrtí a už nikdy netočit filmy.'“

Reilly už navíc napsal scénář ke druhém dílu Interceptora, který dal Netflixu ke schválení. A podle dostupných informací se zdá, že se streamovacímu gigantovi líbí. Samozřejmě ale zatím není známo, kdy přesně pokračování na Netflixu uvidíme. Ale přiznejme si, chceme ho vůbec vidět?

Už jste Interceptora zhlédli? Co na něj říkáte?