Superhrdinské komiksové vody jsou takřka stojaté. Superhrdinové jsou stejní, a to samé platí i o záporácích. Batman má svoji zajetou skupinu nepřátel, kde scenáristé neustále vymýšlejí nové a nové příběhy. A když už se objeví nová hrozba, tak ta odejde dříve, než si ji stačíme pořádně zapamatovat. O to více jsme rádi, když světem DC zatřese nová postava natolik, že se okamžitě zařadí po bok těch historicky nejvýznamnějších hrdinů a antagonistů. A přesně takový je Batman, který se směje!

Už v sérii Temné Noci: Metal rozpoutal tento napůl Joker, napůl Batmantemného mnohovesmíru neskutečné peklo, které zlomilo nejen Batmana, ale i Gotham samotný. Batman, který se směje se nám představil i v sešitovce Batman/Fortnite: Foundantion. Obě tyto série mají společného jmenovatele, tím je fenomenální scenárista Scott Snyder, který kromě Batmana, který se směje, přivedl k životu i Soví tribunál.

A nyní se Snyder k temnému záporákovi vrací znovu v knize pojmenované jednoduše: Batman, který se směje. Ten se vrátí do Gothamu, aby změnil domov Bruce Waynea v inkubátor zla. A nebude na to sám, do příběhu vstupuje napříč mnohovesmírem i Ponurý rytíř, který neváhá zavraždit kohokoliv, kdo si to podle něj zaslouží.

V komiksu jsme tak svědky války, která tu ještě nebyla. Válka Batmanů! Batman, který se směje se definuje jako moderní variace Batmanových příběhů, kde uvidíme mnoho nejzásadnějších hrdinů i padouchů všech dob. 

Kniha obsahuje sedm sešitů této minisérie, plus i jeden bonusový sešit zaměřený na Ponurého Rytíře. Snyderovi kryje záda kreslíř Mark Simpson, vystupující pod pseudonymem Jock. Spolu již pracovali na sérii Černé zrcadlo. Za touto knihou opět stojí nakladatelství Crew.