Reálněji podané sci-fi příběhy jsou dnes bezpochyby velmi populární. Za tento subžánr můžeme poděkovat americkému spisovateli Andymu Weirovi a jeho skvělému románu Marťan, který vyšel v roce 2014 a dočkal se filmové adaptace s Mattem Damonem v hlavní roli. Od té doby se snaží spousta autorů po celém světě dosáhnout stejného či většího úspěchu v tomto žánru, ale nikomu se to zatím nepovedlo.

Přečtěte si také: Mediální společnost MGM kupuje filmová práva na román Andyho Weira, který jěště nevyšel

Své štěstí v tomto žánru zkusila i britská začínající autorka Temi Oh. V roce 2019 poslala do světa svůj debutový román Do You Dream of Terra-Two? I když úspěch nebyl tak obrovský a hodnocení dosahovalo „jen“ necelých čtyř hvězdiček z pěti na portálu Good Reads, i tak autorka přinesla napínavý a poutavý příběh, kterému by měl každý fanoušek Marťana dát šanci.

Ve světě, kde se kniha odehrává, byla již před stoletím objevena obyvatelná planeta u nedaleké hvězdy. „Nyní, když Země umírá, vyráží k novému domovu lidstva konečně první výprava. Část posádky tvoří čtyři veteráni ze vzrušujících časů dobývání sluneční soustavy a šest dospívajících absolventů Daltonské akademie, kde se celý svůj dosavadní život připravovali na jedinou misi.

Všechny čeká dvacet tři let na společné cestě. Dvacet tři let ve stísněných prostorách, odkázáni jen sami na sebe… Dvacet tři let bez naděje na záchranu, pokud se něco pokazí. A ve vesmíru se vždycky něco pokazí.“

Během začátku současného týdne vyšel tento román pod českým názvem Sníš o druhé Zemi? i u nás v Česku. Vydání mělo na starosti nakladatelství Laser-books, které připravilo výtisk ve tvrdých deskách s překladem od Mirky Palkoskové.

Román Sníš o druhé Zemi? můžete zatím zakoupit například na eshopu knizniklub.cz. Ve velkých knihkupectvích by se však měl objevit během několika následujících dní.