Oscarový Denzel Washington se opět chopí role smrtícího Roberta McCalla v dalším díle akční série Equalizer, který tentokrát bude se vší pravděpodobností úplně poslední. Na třetí snímek s názvem Equalizer 3: Poslední kapitola přišla řeč na momentálně běžící akci CinemaCon 2023, kde se o něm rozmluvili představitelé společnosti Sony. Nyní zde ale máme také oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Z traileru se zdá, že Robert se po zběsilé jízdě z předešlých dílů rozhodl zanechat kariéry v elitní jednotce, aby se mohl lépe vyrovnat se svými činy, které spáchal. Vydává se proto do malého městečka na jihu Itálie, kde se zprvu zdá, že zde stráví zbytek života v pohodě a klidu. Ale samozřejmě je jasné, že na něco takového může rovnou zapomenout. 

Celé místo a nové přátele Roberta začne totiž terorizovat mocná skupina mafiánů, která si z městečka udělá v podstatě takové svoje vlastní hřiště. Robert se zprvu drží zpátky, protože moc dobře ví, že pokud v sobě uvolní bestii, nebude schopen ji zastavit. Z traileru je ale evidentní, že během scény v restauraci, kde jeden z gangsterů začne tropit scénu, už Robertovi krapet ujedou nervy a ukáže pouhou část ze svých dovedností.

Toho si ale samozřejmě všimne zbytek celé mafie, tudíž je jasné, že Robert se bude muset vrhnout do dalšího zběsilého boje, aby ochránil své nové italské přátele, kteří ho přijali mezi sebe. Takže pokud jste už viděli nového Johna Wicka a chystáte se i na finskou jízdu Sisu, na kterou už také máme recenzi, a chcete další akční nálož s osamělým drsňáckým hrdinou, třetí díl Equalizera bude přesně pro vás.

Snímek je navíc prezentován jako poslední kapitola. Je snad možné, že si pro Roberta na konci filmu přijde zubatá? To se holt necháme překvapit. 

O režii filmu se opět postaral Antoine Fuqua, který natočil i předešlé dva díly z let 2014 a 2018. Stejně tak scénář si opět vzal pod palec Richard Wenk.

Kromě Washingtona se ve filmu dočkáme také herců jako Dakota Fanning, Gaia Scodellaro, Bruno Bilotta, David Denman, Eugenio Mastrandrea, Sonia Ammar, Remo Girone, Andrea Scarduzio, Daniele Perrone a Andrea Dodero.

Oficiální premiéra filmu je stanovená na 31. 8. 2023.