Warner Bros. Discovery konečně odhalilo trailer pro očekávaný hororový přírůstek do sdíleného universa The Conjuring. Vedle série v Zajetí démonů či Anabelle se druhého dílu totiž dočká i Sestra, která se prvního filmu dočkala již v roce 2018. Premiéra je oznámená na osmého září tohoto roku a těšit se můžeme na staré známé tváře.

Kromě hlavní démonické jeptišky Valak, která se objevila poprvé ve filmu Conjuring 2 od Jamese Wana, se do své role vrátí i vrchní sestra Irene, která opět bude čelit své nemesis. Příběh bude navazovat na události jedničky a vezme nás čtyři roky po událostech v první Sestře. Ve Francii v roce 1556 za záhadných okolností zemře jeden z kněží, a to stane stěžejním aktem toho, co nás ve filmu čeká. 

O režii se postaral Michael Chaves, který režíroval La Lloronu: Prokletou ženu, a hlavně třetí díl v Zajetí démonů. Takže se nejedná o jeho první počin ze světa Conjuring. A i když se rozhodně nejednalo o nejlepší díl série, tak svůj úkol zvládl relativně se ctí. Scénáře se pak chopila hororově ostřílená Akela Cooper, která má na svědomí například M3GAN nebo Wanovo Zhoubné zlo.

Sestra 2 je již devátým přírůstkem do Cojuring rodinky a časově zapadá jako třetí v pořadí po první Sestře a Annabelle 2: Zrození zla. Než se však v září dočkáme finální podoby filmu, tak si rozhodně nenechte ujít tuto atmosférickou ukázku, která nevypadá vůbec zle.

M3GAN – recenze