Sérii Živí mrtví neboli The Walking Dead u nás na Nerdfixu zmiňujeme celkem často. Vlastně se není čemu divit, když se jedná o tak kultovní značku. Děkovat za ni však můžeme jen scénáristovi Robertu Kirkmanovi (Battle Pope) a kreslíři Tonymu Mooreovi (Venom), kteří v říjnu/októberi 2003 odstartovali svou originální komiksovou sérii. Jako kreslíř je však s The Walking Dead více spojený Charlie Adlard (Judge Dredd), protože nahradil Tonyho Moorea již od sedmého čísla komiksu. Za necelých sedmnáct let bylo napsáno 193 sešitů, které byly rozděleny do 32 hlavních příběhových knih a několika spin-offů.

Celkem byly prodány miliony kusů tohoto komiksu. Za velké prodeje může samozřejmě seriál z produkce AMC, před seriálem totiž kupní síla nebyla tak obrovská.

Přečtěte si také: Čo sa chystá vo svete The Walking Dead ?

Seriálovou adaptaci však dneska vynecháme a nebudeme se o ní bavit. Hlavním poselstvím tohoto článku je informace, že se na český trh řítí zatím poslední svazek série Živí mrtví s číslovkou 32 a podtitulem Odpočívej v pokoji. Fanoušky čeká obrovský příběhový šok, na který nemohou být připraveni. Celá série již dospívá k dech beroucímu finále.

Živí mrtví 32: Odpočívej v pokoji bude nakladatelství CREW vydávat 25. srpna/augusta 2020. Na eshopu můžete již tento svazek předobjednat s menší slevou za 359 korun. Na tomto odkazu si taktéž můžete prohlédnout krátkou ukázku, abyste věděli, co vás přibližně čeká.