Vlastně jsme s tím už mohli tak nějak počítat. Skoro před měsícem jsme se dozvěděli, že kvůli stávce herců a scenáristů se musela pozastavit produkce třetího Deadpoola. V rámci toho logicky vyvstaly obavy, zda se kvůli tomu premiéra filmu nebude znovu odkládat. A nyní se zdá, že ony obavy se skutečně naplnily. Disney pro své akcionáře nedávno vydal tradiční čtvrtletní zprávu, ze které vyšlo najevo, že Deadpool 3 zmizel z jeho kalendáře premiér. Z toho tudíž jasně plyne, že premiéra filmu se odkládá na neurčito.

Nyní se můžeme jen dohadovat o tom, jaké bude nové datum uvedení. Samozřejmě je možné, že Disney nakonec snímek odloží třeba jen o pár týdnů, ale už v minulosti se také vynořily drby o tom, že třetí díl o populárním marvelovském antihrdinovi by se mohl šoupnout až na konec podzimu 2024. Holt se budeme muset nechat překvapit, co s tím Disney nakonec vymyslí. S jarní premiérou příštího roku bychom každopádně už asi počítat neměli. 

Zajímavé také je, že z kalendáře premiér zmizel i MCU seriál Echo, který měl na Disney+ se všemi svými epizodami vyjít na konci letošního listopadu/novembra. Těžko říct, co vlastně Disney se seriálem plánuje. Nedávno ukončená Tajná invaze onu marvelovskou kletbu nízké sledovanosti rozhodně nezlomila, přičemž silně pochybujeme, že se to povede i seriálovému spin-offu o hrdince z Hawkeye (2021).

Naproti tomu ale snímek Marvels, který má premiérovat o několik týdnů dřív, se v Disneyho kalendáři premiér i nadále nachází. A nezdá se, že by ho společnost chtěla odkládat. Ještě ale uvidíme, zda se něco nezmění v následujících týdnech. Bude především záležet na tom, jak dlouho výše zmíněná stávka potrvá. Její konec ovšem stále ještě na obzoru není. 

Co se třetího Deadpoola týče, můžeme se těšit nejenom na návrat Ryana Reynoldse a dalších pardálů z minulých dílů, ale i na příchod celé řady známých postav z předešlých marvlovských titulů. Nově příchozím bude kralovat samozřejmě sám Wolverine (Hugh Jackman), kterého dokonce uvidíme v jeho komiksovém žlutém obleku. Podle mnohých zvěstí by se ale měli vrátit také nejenom další X-Meni, ale třeba filmový Daredevil (Ben Affleck) a Elektra (Jennifer Garner).

O režii se stará Shawn Levy, který stojí za filmy jako Free Guy (2021) a Project Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Snímek měl premiérovat 2. 5. 2024, nyní bychom ale měli počítat s pozdějším datem.