V roce 2025 nám James Gunn a Peter Safran nadělí své rebootované univerzum jménem DCU, které odstartuje snímek Superman: Legacy. Tomu se v posledních měsících krásně rozrostlo herecké obsazení, ovšem dlouho dobu zůstávalo palčivou otázkou, kdo si vlastně zahraje Lexe Luthora, Supermanova slavného a geniálního arci-nepřítele.

Nyní však konečně známe definitivní odpověď. A ne, není to ani jeden z bratrů Skarsgårdových, kteří kolem role kroužili na začátku léta. Místo toho si Luthora zahraje herec, který byl s rolí padoucha spojován už od letošního jara.

Novým Lexem Luthorem se stane Nicholas Hoult, slavný britský herec, jemuž odstartovala slávu komedie Jak na věc (2002). Následně vystupoval ve filmové sérii o X-Menech, kde si zahrál mladého Hanka McCoye, a letos jsme ho mohli vidět v hlavní roli černé komedie Renfield.

Je vcelku zajímavé, že Hoult se původně ucházel o roli Supermana. A i přestože v castingu to podle všeho dotáhl daleko, roli nakonec dostal David Corenswet (Politik). Nyní už jen zbývá, aby Hoult s producenty podepsal smlouvu, poté bude jeho zapojení do filmu skutečně oficiální.

Herec se do filmového DC univerza pokoušel dostat už v předchozích letech, ucházel se například o roli Bruce Waynea pro snímek The Batman (2022) od Matta Reevese, zde se ale netopýřím strážcem Gothamu nakonec stal Robert Pattinson. Vidět Houlta v roli záporáka bude každopádně zajímavé, teď už jen musíme doufat, že to bylo správné rozhodnutí. 

Nedávno se také k filmu připojila venezuelská herečka María Gabriela de Faría (The Exorcism of God), která si zahraje záporačku The Engineer, členku skupiny The Authority, o níž Gunn také připravuje celovečerní film.

K filmu je také upsaná Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová), která si zahraje Supermanovu lásku Lois Lane.

Dále by se měli ve filmu objevit Nathan Fillion (Firefly) jako Guy Gardner, Isabela Merced (Dora a ztracené město) jako Hawkgirl, Edi Gathegi (X-Men: První třída) jako Mr. Terrific a Anthony Carrigan (Barry) jako Metamorpho.

James Gunn se postaral o scénář, snímek si nakonec také sám zrežíruje, první klapka by měla padnout příští rok na jaře.

Film by měl do našich kin dorazit 10. 7. 2025.