Vzhledem k momentální stávce scenáristů a herců je letošní Comic-Con v San Diegu poměrně dost chudý. Ale i tak se na něm objevily panely, které nám nadělily vcelku slibně znějící novinky. Už od minulého měsíce například víme, že DC svou účast rozhodně vynechat nehodlalo. Tentokrát ale budeme mluvit o animované tvorbě.

Na Comic-Conu bylo oznámeno, že fanoušci se mohou těšit na návrat Watchmenů, party ne úplně tradičních superhrdinů, kterým vdechli život Alan Moore, Dave Gibbons a John Higgins. Přesněji bychom se měli dočkat jakéhosi zbrusu nového animovaného filmu, ale to je bohužel zatím vše, co o projektu víme. Bude se jednat o adaptaci jednoho z komiksů od zmíněných autorů? Nebo se dočkáme nějakého zcela nového příběhu? Na odpovědi si holt budeme muset počkat. Podle všeho bychom se ale měli těšit na řádně dospělou a mládeži nepřístupnou podívanou, protože snímek má mít eRkový rating. 

Dále se můžeme těšit na návrat Ligy spravedlnosti. Na Comic-Conu byla totiž oznámena výroba animovaného snímku Justice League: Crisis on Infinite Earths. Ten bude vycházet ze slavného komiksového crossoveru z roku 1985, jenž je považován za jednu z nejvýznamnějších a nejvlivnějších příběhových linek v historii komiksů.

Původní komiks tak byl pro DC mimořádným úspěchem, který z velké části zpopularizoval superhrdinské crossovery. Pokud ho tedy uvidíme ve filmové podobě, tak bychom se měli těšit na řádně velkolepou podívanou, ve které budou desítky postav padat jako mouchy. Dokonce i Walter Hamada, bývalý šéf DC Films, jenž ze své funkce odešel minulý rok, kdysi projevil zájem komiks zadaptovat do filmové podoby s Henrym Cavillem jakožto Supermanem. K tomu už ale samozřejmě nedojde, protože s hraným DC univerzem už mají své vlastní a zcela odlišné plány James Gunn a Peter Safran. 

Zatím není známo, kdy přesně se obou dvou projektů dočkáme, ale údajně by to mělo být někdy během příštího roku. Do té doby se snad o obou filmech dozvíme další informace.