V letošním roce jsme vás již informovali o událostech, které se dějí okolo universa DC Animated Series. Od května vychází pokračování komiksové série Batman: The Adventures Continue, zaměřené na Soví tribunál, která je pokračováním fenomenálního seriálu Batman: The Animated Series.

Batmanova animovaná série se však dočká i animovaného volného pokračování. Hvězdní autoři Bruce Timm, Matt Reeves a J. J. Abrams připravují seriál Batman: Caped Crusader pro HBO Max a mělo by se jednat právě o poctu Animated Series v noirovém detektivním stylu. Nicméně ani to není konec pro rozrůstající se Animated vesmír.

Animated Universe odstartoval animovaný seriál Batman: The Animated Series na počátku devadesátých let. Vlna popularity se pak odrazila i na další animované seriály Superman: The Animated Series, The New Batman Adventures, Batman Beyond, Static Shock, Zeta Project, Justice League a Justice League Unlimited. Unlimited z roku 2006 je posledním doposud vydaným seriálovým projektem a podílel se na něm také otec animované série Bruce Timm.

Právě na tuto Ligu spravedlivých bude navazovat nově vydávaná komiksová série Justice League: Infinity. V DC Comics fanoušky lákají právě na propojení se seriálem Unlimited, protože pro milovníky seriálu by měla být dobře známá entita, která v seriálu bude představovat úhlavního nepřítele, pro Ligu Spravedlivých. Více autoři nechtějí prozradit a tím nás trochu lákají i na to dát si malé opáčko samotného seriálu.

Za komiksem stojí J. M. DeMatteis, James Trucker, Ethen Beavers a Nick Filardi a na dostupných trzích je první sešit dostupný ve fyzické kopii již od 6. července. Pro český trh pak zbývá digitální distribuce, které se dají legálně koupit. Co se týká překladů do českého jazyka, tak o tom prozatím nemáme žádné informace a předpokládáme, že pro žádného zdejšího komiksového vydavatele není komiks ze světa Animated Universe hlavní prioritou.