Legendární Batman patří bezpochyby mezi ty nejoblíbenější superhrdiny z celého DC univerza. Jedním z hlavních důvodů u filmových a seriálových fanoušků je ten, že většina filmů s Batmanem patří mezi to nejlepší, co od DC můžeme vidět. Nejvíce se o to asi zasloužil oblíbený režisér Christopher Nolan a jeho trilogie The Dark Knight (Temný rytíř).

U komiksů je to už složitější, protože samotné grafické novely a romány dosahují často velkých kvalit, ať už jde o Supermana, Flashe nebo Justice League. I zde však Batman patří mezi ty nejoblíbenější, protože velký počet čtenářů miluje jeho minulost, temné město Gotham a padouchy, kteří jsou s tímto silným miliardářem spojení.

Přečtěte si také: Pekelný balíček nakladatelství CREW s Johnem Constantinem v hlavní roli

A toho jsou si autoři komiksů z DC univerza vědomi, protože komiksů s Batmanem je nespočet. Od těch dětských variací, přes ty klasické až po ty hororové z edice DC Black. Pokud i vy patříte mezi čtenáře komiksů s Batmanem, máme pro vás dobrou zprávu. Již brzy bude nakladatelství CREW vydávat šestý svazek s názvem Batman 6: Nevěsta nebo lupič?, který spadá do edice Znovuzrození hrdinů DC.

Na 168stránkovém svazku, jenž obsahuje sešity č. 38 - 44, spolupracovali scénárista Tom King (Mister Miracle) a kreslíři Mikel Janín (Grayson) a Joëlle Jones (Supergirl: Being Super). A co nás v šestém svazku vlastně čeká? Batman oznamuje zasnoubení s Catwoman. Chvíli poté však musí s Wonder Woman dodržet slib a odletět bojovat do magické dimenze. V této realitě však plyne čas úplně jinak. Jedna hodina v našem světě tam znamená celé roky. Přátelství mezi nimi se začne hroutit, stejně jako svět kolem nich.

Následně jsou Batman s Catwoman odříznuti od světa, nad kterým převzala vládu Poison Ivy.Dokáží Batman s Catwoman odštípnout stonek jejích plánů dřív, než se plně rozvinou do zlověstného květu totality, a než celý svět upadne do jejího područí?“ Navíc naše dva hrdiny stále čeká ta slibovaná svatba. Uskuteční se Velký den v tomto svazku?

To se dozvíte již 28. července/júla tohoto roku, kdy se svazek s českým překladem od Štěpána Kopřivy objeví na eshopu nakladatelství CREW nebo na stáncích větších knihkupců.