Konečně máme potvrzeno, že hraná Ahsoka ze světa Star Wars neskončí jako limitovaná série, ale že se z ní stane plnohodnotný seriál, který nabídne minimálně dvě řady. Nedávné potvrzení prací na druhé sezóně však proběhlo ve stínu mnohem více překvapivého odhalení hraného filmu The Mandalorian & Grogu. Ten si natočí Jon Favreau, hlavní tvůrce veleúspěšného Mandaloriana, a někdy v následujících letech zamíří standardně do kin.

Společnost Lucasfilm tak očividně musela pokračování Ahsoky připomenout zvlášť. A tak tu máme první kresbu z vývoje druhé řady, jejímž autorem je režisér, producent a scenárista Dave Filoni, jenž je pro změnu známý jako hlavní tvůrce nejen seriálové Ahsoky, ale i animovaných seriálů Star Wars: Klonové války, Star Wars Povstalci a Star Wars: Příběhy rytířů Jedi. Filoni je i jedním z předních tvůrců spojených s Mandalorianem.

Kresba zobrazuje Ahsoku Tano (Rosario Dawson) a její učednici Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) na povrchu jedné z prastarých soch, které je možné najít na planetě Peridea a které jsme viděli už v aktuálně posledním záběru na jednu ze spíše záporných postav. Příběh druhé řady tedy očividně přímo naváže na události první sezóny, což opět není nic překvapivého. Dokazují to i slova „Příběh pokračuje...,“ jež jsou také součástí nového obrázku.

Na další podrobnosti o dalším směřování příběhu seriálové Ahsoky si ale budeme muset počkat. Zatím ani nevíme, kdy se vůbec nově oznámené druhé řady dočkáme, tedy kdy ji uvidíme na Disney+, takže fanoušci Ahsoky Tano, hrdinů původem ze seriálu Star Wars Povstalci a velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) by se raději měli obrnit trpělivostí.