Jeden z prvních titulů, který odstartuje připravované DCU univerzum Jamese Gunna a Petera Safrana, bude snímek Superman: Legacy, jenž se nám už dává hezky dohromady. Scénář už má Gunn dokončený, přičemž v posledních měsících se slušně rozrostlo i samotné obsazení, slavného DC superhrdinu si tak nakonec zahraje David Corenswet (Politik, Město patří nám).

Nedávno nám navíc konečně skončila i stávka herců, přesto se ale nabízí otázka, zda se kvůli ní nebude hýbat s premiérou. Gunn ale potvrdil, že fanoušci si nemusí dělat starosti. I nadále platí, že film by měl do našich kin dorazit 10. 7. 2025. Podle serveru Deadline to také vypadá, že první klapka by mohla padnout už někdy během března/marca příštího roku. Do té doby bychom se mohli dozvědět další informace o tom, kdo všechno se vlastně k filmu připojí. 

Kromě Corensweta se k filmu přidala také Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová), která si zahraje Supermanovu lásku Lois Lane. Dále by se měli ve filmu objevit Nathan Fillion (Firefly) jako Guy Gardner, Isabela Merced (Dora a ztracené město) jako Hawkgirl, Edi Gathegi (X-Men: První třída) jako Mr. Terrific a Anthony Carrigan (Barry) jako Metamorpho.

Mnozí fanoušci však stále dychtí po odpovědi na otázku, kdo vlastně ztvární padoucha Lexe Luthora. Tak doufejme, že to zjistíme ještě letos. Během stávek herců a scenáristů se pracovalo především na vizuální podobě celého filmu a jeho jednotlivých postav, v rámci čehož James Gunn svůj tvůrčí tým chválil.

Film si vzal zcela pod palec sám Gunn, který se postaral nejenom o scénář, ale nakonec snímek i zrežíruje.

Samotný příběh by se měl odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Gunn v rámci DCU chystá i animovanou týmovku jménem Creature Commandos, která by měla taktéž premiérovat někdy během léta roku 2025.