Už za necelý měsíc k nám měl dorazit zbrusu nový film od legendárního britského režiséra Guye Ritchieho, který ponese název Operace Fortune: Ruse de guerre. A i když se zprvu šeptalo o tom, že nás čeká další temná a vážná podívaná, které jsme se dočkali i ve formě režisérova posledního snímku jménem Rozhněvaný muž, oficiální trailer naznačuje něco jiného. Se svým nadcházejícím snímkem se režisér patrně vrátí do stylu, který měl vždy nejraději. To znamená, že nás se vší pravděpodobností čeká divoká akční jízda, která bude plná černého humoru a hláškujících postav. Zcela původně jsme se měli filmu dočkat 18. 3. 2022. Nicméně se zdá, že to už neplatí. Oficiální datum premiéry totiž bylo nedávno odstraněno. 

Je vcelku logické předpokládat, že důvodem je odklad samotné premiéry, což by v dnešní době rozhodně nebylo nic neobvyklého. Ovšem v případě nadcházejícího špionážního akčňáku by za oním důvodem odkladu nemusel stát koronavirus. Snímek měl totiž do kin přijít dva týdny poté, co se v nich objeví nový Batman od Matta Reevese, který bude mít premiéru už příští týden, přesněji 3. 3. 2022. A není žádným tajemstvím, že studio Warner Bros., které Batmana produkuje, se postaralo o opravdu masivní propagaci filmu. Na světě už tak jsou různé trailery, klipy, plakáty a merch, tudíž se očekává, že Batman bude jedním z největších komerčních trháků roku. Přesně to si patrně uvědomuje i studio STXFilms, pod kterým Operace Fortune vznikla. Se vší pravděpodobností se proto bojí, že pokud by film vydalo tak krátce po premiéře Batmana, nebyl by o něj v kinech zájem.

Pokud je to skutečně pravda, tak bychom mohli očekávat, že snímek by se v kinech nakonec objevil až za takové dva měsíce. Ale to se teprve uvidí. 

Operace Fortune: Ruse de guerre bude vyprávět o schopném agentovi jménem Orson Fortune (Jason Statham), který dá dohromady tým, aby mohl zastavit plány miliardáře a zbraňového překupníka Grega Simmondse (Hugh Grant). Využijí proto pomoc Simmondsova nejoblíbenějšího hollywoodského herce Dannyho Francesca (Josh Harnett), který však z toho příliš nadšený není. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Aubrey Plaza, Bugzy Malone a Cary Elwes. Na nové datum oficiální premiéry si tak budeme muset počkat.