Seriálovým šampionem stanice AMC je zcela bezpochyby značka Živí mrtví (The Walking Dead), která se bude i nadále rozrůstat o další spin-offy. Jedním z těch největších a nejočekávanějších je seriál The Walking Dead: Daryl Dixon, který se zaměří na dobrodružství titulního a fanoušky milovaného bručouna. Daryl (Norman Reedus) však tentokrát opustí Spojené státy a zamíří přes moře do Evropy, přesněji do zombíky zamořené Francie.

Venku sice ještě stále není žádný plnohodnotný oficiální trailer, ale výše se můžete podívat na dvouminutový sneak peek, jenž nám dokáže, že ani krásná Francie neušla postapokalyptické pohromě, v rámci které svět ovládly chodící mrtvoly. Klip se nese i v poměrně slušné atmosféře, tudíž jsme velice zvědaví na to, zda se seriálem nedorazí další zlatá éra slavného univerza.

Není žádnou novinkou, že na seriál o Darylovi hodně sází i AMC. V podstatě se dá říct, že jde o primární volné pokračování původní série, protože kdyby se projektu dařilo se sledovaností, mohl by budoucnu vyprodukovat vícero řad. 

Vše ale bude samozřejmě záležet na tom, jak velkou bude vlastně mít seriál sledovanost. Ovšem věci vypadají vcelku slibně, protože nedávno na službě AMC+ začal vycházet spin-off jménem The Walking Dead: Dead City, který zaznamenal vůbec nejlepší premiéru v historii platformy. Nutno tedy podotknout, že AMC+ je relativně mladá služba (vznikla v roce 2020), ale i tak se jedná o výsledek, který dává jasně najevo, že o známé zombie univerzum je stále velký zájem. A jak již bylo řečeno, Daryl vždy patřil mezi nejmilovanější postavy, tudíž by nás vůbec nepřekvapilo, kdyby si jeho seriál vedl ještě o něco lépe. Ale to se budeme muset nechat překvapit.

Jak už nějakou dobu víme, k Reedusovi se přidá francouzská herečka Clémence Poésy jako Isabelle a Brit Adam Nagaitis jako Quinn. Isabelle má být členkou jakési náboženské skupiny, která je nucena čelit své minulosti v Paříži, Quinn má být zas obchodníkem na černém trhu, jenž je zároveň majitelem podzemního nočního klubu jménem Demimonde.

Dále se v seriálu představí francouzští herci Anne Charrier jako Genet, Eriq Ebanouey jako Fallou, Laïka Blanc-Francard jako Sylvie, Romain Levi jako Codron a Louis Puech Scigliuzzi jako Laurent.

Showrunnerem se stal David Zabel, který také stojí za vznikem seriálů jako Betrayal (2013) a Mercy Street (2016). Taktéž psal epizody pro série jako Pohotovost (1994) a Černý anděl (2000).

The Walking Dead: Daryl Dixon bude premiérovat někdy během letošního podzimu.