V roce 2020 nám Dánsko nadělilo hned dva skvělé filmy s Madsem Mikkelsenem. Prvním byl Chlast od Thomase Vinterberga, který se dočká amerického remaku, a druhým zas Rytíři spravedlnosti od Anderse Thomase Jensena, na něž… čeká úplně ten samý osud.

Studio Lionsgate hodlá vytvořit filmovou předělávku v angličtině už několik let, nyní se ale zdá, že se věci začínají dávat pořádně do pohybu. O režii remaku komediálního revenge thrilleru se postará duo Tyler Nilson s Mike Schwartz, kteří v roce 2019 debutovali se svou dobrodružnou komedií Burákový sokol, což je v podstatě moderní verze Dobrodružství Huckleberryho Finna. Letos také uvedli na filmovém festivalu v Miami své nové drama jménem Los Frikis. Scénář k nové verzi by měl opět napsat Anders Thomas Jensen. 

Původní snímek se točil kolem nasazeného vojáka Markuse (Mikkelsen), který se vrací domů, aby se mohl starat o svou dospívající dceru poté, co jeho žena zahynula při tragické nehodě vlaku. Na scénu pak ale nastoupí matematický geek Otto (Nikolaj Lie Kaas), který ve vlaku cestoval také. A domnívá se, že ve skutečnosti šlo o nekalou hru, za kterou někdo stojí. Markus, Otto a jeho dva excentričtí kolegové Lennart (Lars Brygmann) a Emmenthaler (Nicolas Bro) se proto vydají najít odpovědi a především viníky.

Film je ve výsledku velice fajn podívaná, kterou táhne především skvělá chemie mezi všemi čtyřmi protagonisty. 

Zatím není známo, kdo všechno se v remaku objeví, stejně tak visí otazník nad datem premiéry. Jedním z producentů se každopádně stane Shawn Levy, který nám už příští měsíc nadělí očekávanou komiksovou událost Deadpool & Wolverine.