Tak to vypadá, že my se těch čtvrtých Dannyho parťáků skutečně dočkáme. Těsně před koncem loňského roku George Clooney, který ve slavné franšíze ztvárňuje okouzlujícího zlodějíčka Dannyho Oceana, odhalil, že je již na světě „skvělý“ scénář, jenž se mu velice zamlouval.

A nyní server Deadline hlásí, že věci se ohledně čtvrtého dílu zřejmě konečně dávají do pohybu. Na Dannyho parťácích 4 by se opravdu mělo pracovat, podle všeho je ale celý projekt stále ještě ve velice brzkých fázích vývoje. Deadline uvádí, že by se do dalšího filmu měl vrátit nejenom Clooney, ale i jeho starý dobrý parťák Brad Pitt v roli Rustyho Ryana. Na oba dva tak zřejmě čeká další velká zlodějská výzva, pro kterou budou muset dát dohromady co nejschopnější tým. Zda se ale má vrátit ještě někdo další ze staré party populární trilogie režiséra Stevena Soderbergha, zatím není známo. 

Podle serveru to také vypadá, že čtvrtý díl už Soderbergh nezrežíruje. Místo něho by mohl na režisérskou stoličku usednout Edward Berger, který byl nominován na Oscara za netflixovou filmovou adaptaci románu Na západní frontě klid (2022). Taktéž podle všeho patří mezi přední kandidáty na režiséra příští bondovky.

V této chvíli o samotném ději samozřejmě nic nevíme, připomene ale slova Clooneyho, který minulý rok o zmíněném scénáři prozradil, že připomíná snímek Ve velkém stylu (1979), komediální drama od Martina Bresta, v němž se tři starci rozhodnou vykrást banku. V našich končinách bude zřejmě o něco známější remake Loupež ve velkém stylu (2017). Tak holt uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 

Ještě také stojí za připomenutí, že někdy v budoucnu bychom se měli dočkat jistého prequelu, jenž by se měl zaměřit na Dannyho rodiče. Odehrávat se v má v 60. letech v Evropě, přičemž v hlavních rolích se nám mají představit Ryan Gosling a Margot Robbie (Barbie). Kdy se ho ale dočkáme, zatím stále ještě nevíme.