Slavný herec Daniel Day-Lewis za sebou zas až tolik filmů nemá, ale když už se někde objevil, tak to vždy stálo za to. Neskutečně talentovaný, skromný a charismatický Angličan se stal hlavní hvězdou filmů jako Poslední Mohykán (1992), Gangy New Yorku (2002) a Až na krev (2007). Během své kariéry byl šestkrát nominován na Oscara, přičemž hned tři nominace také proměnil.

Mnoho fanoušků proto jistě pocítilo zklamání, když v roce 2017 vyšlo najevo, že Day-Lewis s herectvím končí a míří do důchodu. Jeho posledním filmem tak byla oscarová Nit z přízraků, kterou natočil Paul Thomas Anderson.

Ale však to s těmi předčasnými odchody do hereckých důchodů znáte. I přestože se zprvu zdá, že daný umělec opravdu a definitivně pověsil herectví na hřebík, eventuálně se může najít určitý speciální projekt, který ho donutí k velkému comebacku. A zdá se, že přesně to nás čeká i u Daniela Day-Lewise.

Významné mediální servery hlásí, že herec se objeví v připravovaném filmu jménem Anemone, na který budou dohlížet studia Focus Features and Plan B. O režii se postará herců syn a úspěšný malíř Ronan Day-Lewis, pro něhož bude snímek celovečerním debutem. Film, jehož scénář Ronan napsal spolu se svým slavným tátou, by měl zkoumat spletité vztahy mezi otci, syny a bratry, stejně tak by si měl posvítit na dynamiku rodinných vazeb.

Přesnější informace o ději ale zatím bohužel nejsou k dispozici. Peter Kujawski, předseda studia Focus Features, které vydalo i zmíněnou Nit z přízraků, vyjádřil nadšení z toho, že může s Danielem a Ronanem spolupracovat, podle jeho slov oba dva zpracovali opravdu výjimečný scénář. 

Kromě Day-Lewise se mají ve filmu objevit ještě herci jako Sean Bean (Hra o trůny), Samantha Morton (Živí mrtví), Samuel Bottomley (Jak mít sex) a Safia Oakley-Green (V temnotách).

Kdy přesně ale film vyjde, zatím není známo. Mezi další slavné filmy s hercem, které rozhodně stojí za vaši pozornost, patří ještě Moje levá noha (1989), Věk nevinnosti (1993) a Ve jménu otce (1993). Na hercův návrat se každopádně moc těšíme. A kdo ví, třeba z toho nakonec bude další oscarová nominace.