Ani rok 2022 nebude chudý na pořádnou dávku nadcházejících filmů od Netflixu. Známá streamovací platforma tak vydala svůj preview trailer, na který se můžete podívat výše. Trailer nám tak ukáže, jaké projekty na nás během roku 2022 čekají. České a slovenské diváky by mohly především zaujmout úryvky z akčního thrilleru The Gray Man, ve kterém hlavní roli ztvární Ryan Gosling. A jak může být z okolního prostředí a typu tramvaje patrné, valná část filmu se natáčela právě v Praze během léta minulého roku. Příběh bude vyprávět o bývalém CIA agentovi jménem Court Gentry, který je nyní na dráze profesionálního zabijáka. Při jedné náročné misi tak očekává záchranný tým, který ho má vytáhnout z maléru. Posléze ale zjistí, že místo toho ho tým přijel zabít, Gentry se proto pouští do boje se svými bývalými kolegy, kteří chtějí jeho hlavu.

Není to ale jediný americký snímek, který se u nás minulý rok natáčel. V budoucnu se taktéž dočkáme sci-fi snímku Spaceman, který vychází podle knihy Kosmonaut z Čech od Jaroslava Kalfaře. Připravovaná sci-fi se taktéž natáčela z velké části v Praze, přičemž hlavní roli Jakuba Procházky zde ztvární Adam Sandler. O režii se zas postará švédský filmař Johan Renck

Diváky taktéž může zajmout druhý díl povedené detektivky Na nože, do které se opět vrací Daniel Craig jako detektiv Beniot Blanc. Ten se ve druhém díle vydá do vzdáleného Řecka, aby přišel na kloub dalšímu zapeklitému případu. Spolu s ním se ve filmu taktéž dočkáme známých herců jako Edward Norton, Jessica Henwick, Dave BautistaKathryn Hahn. Datum premiéry zatím stanovený není, ale údajně bychom se jí měli dočkat někdy na podzim letošního roku. Netflix práva k filmu odkoupil od studia Lionsgate již minulý rok. O scénář a režii se opět postaral Rian Johnson, který se posléze vrhne i na třetí díl.

Dalším výrazným projektem by mohla být akční sci-fi The Adam Project, ve které se hlavní role ujme Ryan Reynolds. Ta bude vyprávět o zkušeném pilotovi jménem Adam Reed, který bude cestovat zpět v čase, aby se mohl shledat se svou mladší verzí. Společně se tak vydávají na nebezpečnou cestu, aby našli svého společného otce, plus zároveň zachránili celý svět a lidstvo. Brzy si ale uvědomí, že i když jsou oba jednou a tou samou osobou, příliš spolu nevycházejí. Pokud ale chtějí zajistit bezpečí lidstva a sebe samých, budou se muset naučit spolupracovat. Režie se ujmul kanadský filmař Shawn Levy, o scénář se zas postarali Jonathan Tropper, T.S. Nowlin, Jennifer FlackettMark Levin. Kromě Reynoldse se ve filmu dočkáme ještě dalších hereckých sympaťáků, patří mezi ně například Jennifer Garner, Zoe Saldana a Mark Ruffalo. Skvělá zpráva také je, že snímku se už dočkáme brzy, premiéra je stanovaná na 11. 3. 2022.

Preview trailer toho však nabídne více. Těšit se také můžeme například na snímky jako Enola Holmes 2, Hustle, Slumerland, The School For Good and Evil, The Sea Beast, Matilda, Pinocchio od Guillerma del Tora a mnohé další. Rozhodně se tudíž máme na co těšit.

Padl vám nějaký z nadcházejících projektů do oka?