Už dlouho víme, že v roce 2024 nám Netflix nadělí zbrusu novou fantasy podívanou jménem Mladá dáma, ve které si zahraje Millie Bobby Brown (Stranger Things). Na akci Geeked Week 2023 se s námi streamovací služba podělila o první oficiální trailer, ovšem v té době jsme ještě nevěděli, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme. To se nyní mění. Netflix totiž zveřejnil nejenom zbrusu nový plakát, ale také oficiální datum premiéry.

Film bude na platformě dostupný od 8. 3. 2024. Těšit se tak můžeme na příběh mladé princezny Elodie (Brown), která svolí provdat se za krásného prince. To ještě ale netuší, že to celé byla past ze strany Královské rodiny. Ta ji místo toho pošle do doupěte strašlivého draka, aby mohla splatit dávný dluh. A jelikož ji žádný statečný princ zřejmě nezachrání, Elodie se bude muset z této lapálie dostat sama. 

O režii se postaral španělský filmař Juan Carlos Fresnadillo, jehož nejznámějším filmem je bezesporu zombie thriller 28 týdnů poté (2007). Scénář zas zpracoval Dan Mazeau (Hněv titánů).

Dále se ve snímku představí herci jako Robin Wright, Angela Bassett, Ray Winstone, Shohreh Aghdashloo, Nick Robinson, Brooke Carter a Mens-Sana Tamakloe.