Netflix se už loni během akce Geeked Week 2023 pochlubil upoutávkou na nadcházející animovaný snímek Ultraman: Výš a výš, který bude vycházet ze superhrdinské japonské franšízy z roku 1966. A nyní zde máme i plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává slavný a také i egoistický baseballový hráč Ken San (Christopher Sean), který je zároveň i mocným ochráncem Země známým jako Ultraman. Během jednoho zápasu se ale z nebes snese hrozivý Kaiju, proti kterému Ken vytáhne do boje. Nakonec se mu dostane do rukou podivné ,,vejce“, ze kterého se vylíhne roztomilé mládě. Stále se ale samozřejmě jedná o malého potomka hrozivého monstra, tudíž Ken to jakožto nový táta nebude mít s jeho výchovou vůbec jednoduché. Možná ale díky tomu konečně zkrotí své ego a zjistí, co to skutečně znamená být superhrdinou.

Na Netflixu jsou také všechny tři sezóny seriálového Ultramana z roku 2019, na ten však chystaný animák navazovat nemá. 

O režii se postaral Shannon Tindle, který pracoval na designu postav u titulů jako Static Shock (2000), Samuraj Jack (2001) a Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009), a také ještě John Aoshima (Kačeří příběhy). Spolu s Tindlem pracoval na scénáři ještě Marc Haimes (Kubo a kouzelný meč).

Ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Gedde Watanabe, Tamlyn Tomita, Keone Young a Julia Harriman.

Na Netflixu od 14. 6. 2024.