Pokud jste fanoušci upírů a líbily se vám filmy jako Ať vejde ten pravý (2008) nebo Přežijí jen milenci (2013), můžete zkusit dát šanci kanadské černé komedii Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person. Na světě máme další upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Už víme, že hlavní hrdinkou se stane Saša (Sara Montpetit), mladá upírka, která po jistém traumatickém zážitku z dětství nedokáže zabíjet. Což je pro zbytek její rodiny krvesajů, která se zabíjením smrtelníků evidentně nemá žádný problém, poměrně frustrující záležitost. Následně jí podráždění rodiče přestanou dodávat zásoby krve, tudíž její nemrtvý život se ocitne v ohrožení.

Poté se setkává s Paulem (Félix-Antoine Bénard), zkroušeným a ve škole neoblíbeným mladíkem, který navíc stále více a více přemýšlí o sebevraždě. Možná právě proto bude ochotný obětovat svůj život, aby zachránil ten Sašin. Jejich přátelská dohoda pak vyústí v noční cestu za splněním Paulových posledních přání. Že by se Paul chtěl před smrtí pomstít všem, kteří mu dělali ze života peklo? Na něco takového se rozhodně hodí mít po boku krvežíznivého upíra. 

Scénář a režii si vzala pod palec Ariane Louis-Seize Plouffe, která s filmem zabodovala třeba i na filmovém festivale v Sitges, kde zvítězil v kategorii Noves Visions: Zvláštní zmínka. Na scénáři dále pracovala i Christine Doyon.

Ve snímku si pak ještě zahrají herci jako Steve Laplante, Sophie Cadieux, Noémie O'Farrell, Marie Brassard, Madeleine Péloquin, Patrick Hivon, Marc Beaupré, Micheline Bernard, Ariane Castellanos a Geneviève Boivin-Roussy.

V amerických kinech se film objeví 21. 6. 2024, zda se dostane také k nám, zatím není známo.