Ani minulý týden nebyl pro kinosály příliš zajímavý, protože v přední pětici máme pořád ty samé hráče, akorát jen v krapet jiném pořadí. Novodobý remake Protivných sprostých holek se nakonec na prvním místě po minulém víkendu neudržel, jen o chlup ho překonal akčňák The Beekeeper, ve kterém se v hlavní roli objevil Jason Statham.

V rámci domácího box officu snímek utržil 7,4 milionů dolarů, což znamená, že zájem oproti minulém týdnu klesl jen o necelých 14 %. A vzhledem k tomu, že film je už v kinech třetím týdnem, tak to není vůbec špatné. Z filmu by tak mohla být hezká trvalka. Když k tomu připočteme ještě tržby mezinárodní, tak dohromady má akčňák na kontě přes 104 milionů. Na údajný rozpočet 34 mega to je slušný výsledek. Tak uvidíme, kolik se podaří snímku utržit ještě v následujících týdnech. Brzy ale do kinosálů zamíří očekávané pecky, The Beekeeper se tudíž na prvním místě asi moc dlouho neohřeje. 

Na druhé místo spadl zmíněný remake Protivných sprostých holek, který po víkendu pro domácí box office utržil necelých 7,3 milionu dolarů. Zde už je pokles tržeb oproti minulému týdnu o něco větší (více než 37 %), ale určitě to nelze nazvat nějakou katastrofou. Celosvětově má muzikálová komedie na kontě přes 83 milionů dolarů, rozpočet činil 36 mega. Což je takový jakž takž výsledek, ale pokud se filmu podaří dostat se před hranici 100 milion, studiu Paramount by to mohlo stačit.

Na třetím místě zůstává úspěšný Wonka, ze kterého se stala krásná trvalka. Snímek po svém sedmém týdnu v kinech pro domácí box office utržil necelých 6 milionů dolarů, zájem tak sice i nadále klesá, ale jen pomalu. Celosvětově má čokoládové dobrodružství na kontě už více než 552 milionů, na rozpočet 125 mega to je bezpochyby skvělý výsledek. A možná to opravdu dotáhne i na tu hranici 600 milionů.

Na čtvrtém místě máme animák Ptáci stěhováci, který po minulém víkendu utržil 5,1 milionů dolarů, celosvětově to dělá přes 206 mega. I zde zájem klesá jen pozvolna, přičemž na rozpočet 72 milionů se jedná o slušný výsledek. Rozhodně ale ne nejlepší, který studio Illumination kdy zaznamenalo.

A na pátém místě je romantická komedie S tebou nikdy, která po svém šestém týdnu v kinech pro domácí box office utržila 4,8 milionů dolarů. Celosvětově už má film skoro 127 mega. A vzhledem k tomu, že rozpočet činil „jen“ 25 milionů, studio Sony může být z výsledku určitě spokojené. 

A na co do kina tento týden? Vyberte si! V první řadě se na scénu vrací talentovaný britský filmař Matthew Vaughn, který nám nadělí svou novou a hvězdně obsazenou akční komedii Argylle: Tajný agent, ve které se objeví hvězdy jako Henry Cavill, Bryce Dallas Howard a Sam Rockwell.

Dále tu máme drama Jeden život, které se zaměří na Sira Nicholase Wintona, britského humanitárního pracovníka, který se na konci 30. let podílel na záchraně 669 židovských dětí z Československa. Jeho starší verzi si zahraje Anthony Hopkins, mladší zas Johnny Flynn.

A pak tu ještě máme thriller jménem Premiantka, ve které si zahrají Jenna Ortega a Martin Freeman. Ortega zde ztvární mladou spisovatelku, která se zaplete do složité sítě spolu se svým profesorem (Freeman), v níž budou čelit svým nejtemnějším touhám.

Všechny tři filmy budou premiérovat ve čtvrtek, tedy 1. 2. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailery.