Loni se plnou rychlostí přiřítilo do kin Rychle a zběsile 10 (Fast X), další díl slavné filmové série, ve které se nás Dominic Toretto (Vin Diesel) snaží pravidelně přesvědčovat, že RODINA je ta nejdůležitější věc na světě. Do kin však dorazila pouze první část, ještě na nás totiž čeká část druhá, která už zná své oficiální datum premiéry, tedy 4. 4. 2025.

Ještě před premiérou první části desítky ale vyšlo najevo, že by se mělo jednat o poslední Domovo dobrodružství, které celou filmovou sérii uzavře. Ano, také se nám tomu těžko věřilo, obzvlášť po následném oznámení nového spin-offu s Dwaynem Johnsonem, který se má odehrávat mezi první a druhou částí Fast X. Se stejnými informacemi také nedávno přišel známý a poměrně důvěryhodný insider Jeff Sneider, který však pro nás má ještě další zajímavé novinky. 

Podle Sneidera by chystaná druhá část (chcete-li, tak Rychle a zběsile 11) měla být skutečně úplně poslední kapitolou pro Doma. Zároveň ale také uvedl, že film by měl svým stylem připomínat skromné začátky prvních dílů a vrátit se tak ke kořenům značky. Tudíž veškeré ty šílenosti, které nám představily pozdější tituly, například cesta do vesmíru v devítce, by už zde neměly být přítomné. Příběh finálního dílu by se měl zaměřit na „poslední prácičku,“ zda se ale bude jednat o závod, je zatím ve hvězdách.

Sneider také uvedl, že chystaný snímek by měl mít o něco menší rozpočet, který by neměl přesáhnout 200 milionů dolarů. Připomeneme, že rozpočet loni vydaného Rychle a zběsile 10 měl šílených 340 mega, což z něho dělá jeden z nejdražších filmů historie. Filmu se to nakonec moc nevyplatilo, celosvětové tržby totiž činí přes 716 milionů, což je na takový tučný rozpočet zkrátka málo. 

Sneider také uvádí, že druhá část podle všeho nemusí být přímým pokračováním Rychle a zběsile 10, i přestože nám film nadělil několik cliffhangerů. Podle všeho bylo původním plánem s „jedenáctkou“ začít hned v momentě, kdy desítka skončila, ale podle insidera to už platit nemusí.

V rámci toho je údajně také možné, že další film představí úplně nového záporáka, který bude více připomínat éru prvních dílů. Co ale bude s Dantem Reyesem (Jason Momoa), který ztvárnil hlavního antagonistu v desítce, není známo.

Je potřeba ale připomenout, že jde pořád o zvěsti od insiderů, které nemusí být pravdivé. Tudíž si ještě musíme počkat na to, až tyto informace někdo potvrdí oficiálně. 

Druhou část Rychle a zběsile 10 napíšou Christina Hodson a Oren Uziel. O režii filmu se má opět postarat francouzský filmař Louis Leterrier.