Studio Lionsgate se letos hodlá vrátit ke své úspěšné filmové značce, která vychází ze slavné knižní série Hry o život od autorky Suzanne Collins. Těšit se tak můžeme na snímek jménem Hunger Games: Balada o ptácích a hadech, prequel k původnímu příběhu o Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), jehož knižní předlohu Collins napsala v roce 2020.

Příběh se tentokrát bude odehrávat 64 let před události prvního filmu z roku 2012, jednou z hlavních postav se stane tehdejší záporák Coriolanus Snow (Tom Blyth), budoucí prezident Panemu. Ten se ke svému překvapení stane mentorem mladé Lucy Gray Baird (Rachel Zagler) pro desátý ročník Hladových her, který se už nezadržitelně blíží.

Venku už sice nějakou dobu máme první oficiální trailer, ovšem nedávno jsme se také dočkali krátkého klipu, ve kterém nás přední postavy filmu vítají na prestižní Akademii Panemu. Na klip, který zveřejnil server Fandango, se můžete podívat níže. 

Kromě mladého Snowa se v klipu objeví také Casca Highbottom (Peter Dinklage), děkan celé Akademie a jeden z nejmocnějších lidí v zemi, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

Dále se v klipu objeví geniální, krutá a chladnokrevná doktorka Volumnia Gaul (Viola Davis), jedna z instruktorek Akademie, která povede nadcházející desátý ročník smrtících her. Podle všeho by se také mělo jednat o primární záporačku celého filmu.

A nakonec se v klipu objeví také Sejanus Plinth (Josh Andrés Rivera) Snowův dobrý přítel, který bude dělat mentora Marcusovi (Jerome Lance), splátci z Okrsku 2.

Ve filmu se z mladého Snowa stane poslední naděje pro jeho skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. V mladé Lucy Gray Baird ale spatří klíč ke své spáse. 

O režii se opět postará Francis Lawrence, který z původní série natočil obě dvě části Síly vzdoru (2014 a 2015) a Vražednou pomstu (2013). Ten také prohlásil, že snímek bude z velké části milostným příběhem, ovšem nebudeme ochuzeni také o nějakou tu akci a napětí. Scénář zas zpracoval oscarový Michael Arndt, který je za Vražednou pomstu zodpovědný také. Tak snad se nám Hladové hry vrátí se vší parádou.

Oficiální premiéra je zatím stále stanovená na 16. 11. 2023. Je nutné podotknout, že kvůli stávce herců a scenáristů se mnohé nadcházející projekty odložily, aby se herci mohli eventuálně podílet na propagaci. Zatím se ale nezdá, že by něco takového chtěl udělat i Lionsgate. Neradi bychom to zakřikli, ale skutečně to vypadá, že film k nám dorazí v půlce listopadu podle plánu.