Jeden z nejslibněji vyhlížejících animáků letošního roku je Rozzum v divočině, filmová adaptace bestselleru Robot v divočině (The Wild Robot), který napsal Peter Brown. Snímek sice vyjde až na podzim, přesto se už studio DreamWorks pochlubilo dalším oficiálním trailerem, který si můžete pustit výše.

Animák bude vyprávět příběh robotí jednotky ROZZUM 7134, které se zkráceně říká Roz (Lupita Nyong'o). Ta ztroskotá na lidmi neobydleném ostrově, kde se postupně začíná sbližovat s místními zvířaty. Ty zprvu na podivuhodného robotího návštěvníka pohlížejí s nedůvěrou, ale když zjistí, že jim od něj žádné nebezpečí nehrozí, následně se s ním skamarádí. Roz se také ujme výchovy malého a osiřelého housátka, což dle nejnovějšího traileru nebude vůbec jednoduché. Ovšem tou největší hrozbou se zřejmě stanou sami lidé, kteří na ostrov vyšlou další robotí jednotky, aby Roz dostaly zpátky.

DreamWork slibuje silný příběh o sebepoznání a napínavé zkoumaní pojítka mezi technologií a přírodou, film má taktéž pokládat otázku, co vlastně znamená být skutečně naživu. Z traileru to vypadá na fajn dobrodružství s podmanivou animací a sympatickým hlavním hrdinou, tak snad se máme nač těšit. 

Scénář a režii si vzal pod palec Chris Sanders, který spolu s Deanem DeBloisem natočil slavné tituly jako Lilo & Stitch (2002) a Jak vycvičit draka (2010).

Dále v animáku uslyšíme hlasy herců jako Pedro Pascal, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Catherine O'Hara, Bill Nighy, Ving Rhames, Matt Berry a Kit Connor.

V kinech od 26. 9. 2024.