Oblíbená DC skupinka superhrdinů, Liga spravedlnosti, je zpět. A tentokrát ne ve filmu, ani v seriálu, ale v pátém komiksovém svazku s podtitulem Věční hrdinové. Bude obsahovat sešity číslo 24 - 29, na kterých pracovali tvůrci Geoff Johns (Flash: Znovuzrození), Ivan Reis (Válka velké trojky) a Doug Makhne (Pár vražd navíc). Vydání má u nás na starosti nakladatelství BB art v české lokalizaci, na které pracoval Ľudovít Plata.

"V plamenech zla budou ukováni noví hrdinové..." Hrdinové, kteří jsou pokrouceným obrazem těch správných hrdinů, jenž byli uvrhnuti do vězení, ze kterého není úniku. Je to parta bezohledných nájezdníků z alternativního vesmíru, kteří dovedli partu zemských superpadouchů k nadvládě, jmenovitě Ultraman, Owlman a Superwoman. Každý z nich má své skryté plány. A v tom spočívá jediná naděje Ligy spravedlnosti.

Jediný, kdo z členů Ligy spravedlnosti utekl před Syndikátem, byl Victor Stone. Převážně obyčejný člověk, ze kterého se díky dechberoucí technologii stal superhrdina Cyborg. Má jen jeden pokus na poražení Sítě, počítačového viru s vlastním vědomím, jenž ukradl jeho tělo a převzal kontrolu nad celosvětovou počítačovou sítí. Na tento složitý úkol však musí sehnat ty nejméně pravděpodobné hrdiny, vrtošivou skupinu androidů, nad kterými nejde převzít kontrolu. "Jenomže to, co Zločinecký syndikát nedokáže kontrolovat, jednoduše zničí..."

Přečtěte si také: Humorná dvojka Spider-Man a Deadpool budou otevírat ediční plán nakladatelství CREW pro měsíc červenec

Liga spravedlnosti 5: Věční hrdinové by měla být v prodeji od 17. června/júna 2020. Bude obsahovat 168 barevných stran plných akce a napětí. Navíc budete mít na výběr mezi brožovaným vydáním a verzí v pevných deskách.