Je už v podstatě jisté, že se dočkáme dalšího hraného Spider-Mana s Tomem Hollandem. Však také předešlá trilogie od Jona Wattse byla komerčně úspěšná, obzvlášť zabodoval třetí díl s podtitulem Bez domova (2021), který to dokonce dotáhl skoro na 2 miliardy. To by museli být pánové od Marvelu a Sony úplně padlí na hlavu, kdyby nechtěli s pavoučím hrdinou dál pokračovat!

Dlouhou dobu ale bylo otázkou, kdo nakonec čtvrtého MCU Spider-Mana zrežíruje. Ve hře bylo mnoho slibných kandidátů, například Drew Goddard (Daredevil), Justin Lin (Rychle a zběsile 9), John Francis Daley a Jonathan Goldstein (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů), Adil El Arbi a Bilall Fallah (Mizerové: Na život a na smrt) a i Sam Raimi (Spider-Man trilogie s Tobeym Maguirem).

Nyní se ale zdá, že s definitivní odpovědí přichází server The Hollywood Reporter. Dalšího Spider-Mana zřejmě zrežíruje filmař, který už má s MCU zkušenosti. 

Tím by měl být Destin Daniel Cretton, jehož posledním filmem byla marvelovka Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021). Za zmínku taktéž stojí jeho dramata jako Dočasný domov (2013) a Obhájce nevinných (2019). Zmíněný server hlásí, že Cretton zatím smlouvu ještě nepodepsal, ale vypadá to, že otěže režie skutečně nakonec padnou jemu. Zdroje dále hlásí, že na dalším Spider-Manovi se usilovně pracuje, přičemž natáčení by mělo začít někdy krátce po novém roce.

Stále ale není jasné, o čem přesně další Spidey bude. Připomeneme zvěsti od insidera Daniela Richtmana z minulého měsíce, podle kterých si má další film opět pohrávat s multivesmírem. Richtman se už ale mnohokrát mýlil, tudíž to vůbec nemusí být pravda. Je zde tak pořád ještě šance, že se dočkáme „uzemněného“ Spider-Mana, který se zaměří na pouliční boje. Aspoň tak to podle všeho chtěli představitelé Marvelu, naopak lidé od Sony chtěli další multivesmírné šílenství. Tak holt uvidíme. 

Scénář si měli opět vzít pod palec Chris McKenna a Erik Sommers, kteří se podíleli i na předešlých třech dílech. Mezi hlavní producenty budou patřit Kevin Feige and Amy Pascal. Tom Holland by se měl pochopitelně vrátit, ale zatím není jasné, kdo všechno se k němu připojí.

Podle posledních zvěstí by mohl film vyjít v létě roku 2026, ještě si ale počkejme na nějaké potvrzení.